29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona aprova una moció per atorgar ajudes extraordinàries als municipis afectats pels aiguats

Jueves, 29 de Noviembre de 2018

El Ple d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat el text, que preveu l'ajuda econòmica i tècnica necessària al territori afectat pels aiguats d'aquesta tardor


Imatge del Ple. Foto: DIBA.
La Diputació de Barcelona ha celebrat aquest dijous el Ple ordinari del mes de novembre, que el president de la corporació, Marc Castells, ha iniciat donant el condol a la família i els amics de la víctima mortal en el descarrilament d’un tren de Rodalies, el passat 20 de novembre, a Vacarisses i a causa d’una esllavissada.
Durant la sessió, el Ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics una moció del grup d’Entesa per atorgar ajudes extraordinàries als municipis de la demarcació afectats pels aiguats d’aquesta tardor i per a la inversió en manteniment de les infraestructures de mobilitat al territori. El text preveu “l’ajuda econòmica i tècnica necessària, mitjançant el fons de contingència, als municipis afectats pels aiguats de la tardor de 2018 per fer front als desperfectes ocasionats” i insta el ministeri de Foment i ADIF a augmentar les inversions en manteniment a la línia R4 de Rodalies.
Així mateix, el Ple ha aprovat una moció del PSC-CP i Entesa per la retirada del monument franquista ubicat a la muntanya de Montserrat, amb els vots favorables de PDeCAT, ERC-AM, CUP-PA i el diputat no adscrit i l’abstenció de Ciutadans i el PP. La moció insta a fer “les gestions necessàries per retirar el monument dedicat al Terç de Requetès de la Mare de Déu de Montserrat, ubicat a la plaça dels Apòstols, dins el terme municipal de Monistrol de Montserrat”.
D’altra banda, el Ple ha aprovat una moció del grup CUP-PA per deixar de donar subvencions a la Fundació Pro Vida. El text ha obtingut els vots favorables del PSC-CP, Entesa i el diputat no adscrit; l’abstenció del PDeCAT, ERC-AM i Ciutadans i el vot en contra del PP.
Violència envers les Dones
Durant el Ple celebrat aquest dijous, la vicepresidenta segona de la Diputació i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Meritxell Budó, ha llegit el manifest unitari del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. El text -subscrit per les quatre Diputacions catalanes, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i la Generalitat de Catalunya- insisteix en la necessitat de prevenir la violència “perquè no sigui una opció vàlida en les relacions de parella” i reclama més “professionals i recursos” per poder garantir atenció i suports dignes a les “dones en situació de risc per elles i els seus fills i filles”.
Entre els punts de l’ordre del dia, el Ple també ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups la modificació dels Estatuts dels Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme i la desadscripció d’aquest Consorci del sector públic de la Diputació de Barcelona. Així mateix, i també per unanimitat, el ple ha aprovat la dissolució de la Fundació Casa Caritat i la successió de la Diputació de Barcelona en tots els seus béns, drets i obligacions.
Durant la sessió plenària també s’ha aprovat el traspàs de titularitat, a favor de l’Ajuntament del Masnou, del tram de carretera BV-5026 entre els punts quilomètrics 0+000 i 0+085.