27.12.18 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona promou activitats inclusives i de coneixement dels municipis a la Ciutat dels Somnis

Jueves, 27 de Diciembre de 2018

La Diputació ha inaugurat una nova edició de la Ciutat dels Somnis al recinte firal de Montjuïc de Barcelona. El nou Festival de la Infància, que estarà obert fins al 31 de desembre i que enguany arriba a la 55a edició, està pensat especialment per apropar els infants de 4 a 12 anys al món de les professions


Espai "la Plaça de la Diputació", a la ciutat dels Somnis. Foto: Diputació de Barcelona.
S’hi poden trobar un centenar d’activitats lúdiques, educatives i inclusives, entre elles l’activitat patrocinada per la Diputació de Barcelona, “Coneix, viu, estima el teu poble, la teva ciutat”, una gimcana pensada perquè hi participi tota la família i que té com a objectiu sensibilitzar entorn dels valors de la convivència i la tasca dels ajuntaments. Per això es proposa la realització d’un viatge imaginari per la “Plaça de la Diputació” que vol semblar i recordar una espai propi d’una ciutat o poble de la demarcació de Barcelona
Els infants fan un circuit d’activitats entorn diferents espais: la Diputació (què és i què fa); la biblioteca (on es parla del concepte de futur i de cultura en general); el parc (on els infants aprenen a cuidar la natura); el mercat municipal (on es treballen aspectes d‘alimentació saludable i agricultura de proximitat); un espai d’activitats de memòria i de professions - que trenca amb estereotips de gènere -; i un pavelló poliesportiu, on es proposa un esport inclusiu, recreatiu i sensibilitzador a través de jocs, com el circuit de cadires de rodes, que permeten experimentar la discapacitat.
Totes les activitats donen sentit a l’espai “La Plaça de la Diputació”, que vol donar a conèixer als nens i nenes què fan els ajuntaments i la Diputació de Barcelona perquè tothom pugui viure bé, ja sigui en una ciutat gran com en un poble petit, alhora que vol fomentar valors cívics, el respecte a la natura, la cultura, l'educació, la igualtat, la salut o l'esport inclusiu.
La Ciutat del Somnis és un esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i més de 40 entitats i empreses.
El certamen, que proposa 120 activitats i augmenta els continguts de caràcter social i inclusiu, compta enguany amb un espai un 25% superior i amb un 20% més d'activitats respecte a l'última edició. 
Els nens i nenes que visitin aquesta ciutat imaginària podran provar més de 100 professions a través d'activitats que afavoreixin el seu desenvolupament i els ajudin a desvincular-les dels estereotips de gènere.
L'entrada costa 6 euros i l’horari serà de 10 a 20 h, del 27 al 30 de desembre, i fins a les 16 h el dilluns 31 de desembre. L'organització espera rebre més de 25.000 visitants.