5.12.11 - ANDORRA LA VELLA • Andorra

Demòcrates per Andorra obté una àmplia victòria en imposar-se en quatre de les set parròquies

Lunes, 05 de Diciembre de 2011
Andorra la Vella (ACN).- La formació Demòcrates per Andorra ha estat la triomfadora de les eleccions comunals d'aquest diumenge a Andorra després d'imposar-se clarament en quatre de les set parròquies, ja sigui en solitari o en coalició amb altres forces independents. En concret, ha guanyat a Canillo -on era l'única força que es presentava-, a Encamp, a Ordino, a Sant Julià de Lòria i a Escaldes Engordany. A La Massana, ha guanyat el partit independent Ciutadans Compromesos, escissió de Demòcrates per Andorra. Pel que fa el Partit Socialdemòcrata, en coalició amb independents, ha estat el perdedor de la nit i ha obtingut representació a Encamp, a Andorra La Vella, a Sant Julià de Lòria i a Escaldes Engordany.

A la parròquia de Canillo, on la participació ha estat del 69,05%, és on el resultat era més clar ja que Demòcrates per Andorra era l'única força que es presentava. Josep Mandicó en serà el cònsol en ser l'únic aspirant, tot i que amb el 42% dels vots en blanc. A Encamp, Jordi Mas serà el cònsol després que Demòcrates per Andorra, junt amb Units per al Progrés, obtingués la victòria amb deu dels dotze consellers (72,83% dels vots) al Comú davant el Partit Socialdemòcrata amb independents, que tindrà dos representants, amb el 27,17%. La participació ha estat del 65,34%.

Pel que fa a Ordino, Bonaventura Espot, d'Acció Comunal d'Ordino i Demòcrates per Andorra, serà el cònsol i l'acompanyaran nou consellers més després de tenir el 56,45% dels vots. Els altres dos representants seran de Convergents d'Ordino, que ha obtingut el 28% dels vots. El Partit Socialdemòcrata, amb el 15,55%, es queda sense representació. La participació ha estat del 82,09%, la més alta de les set parròquies.

A La Massana, Ciutadans Compromesos, amb el 48,30%, ha obtingut la victòria i el cònsol serà David Baró. La formació, escindida de Demòcrates per Andorra, tindrà nou representants, mentre que Moviment Massanenc -que també formava part de Demòcrates per Andorra- tindrà tres conselleres després d'obtenir el 36,64% dels vots. El Partit Socialdemòcrata, amb el 15,07%, també es queda sense representació. La participació ha estat del 74,21%.

D'altra banda, a Andorra la Vella, amb una participació del 57,15%, Maria Rosa Ferer repetirà en el càrrec de cònsol després de la victòria, amb el 38,88% dels vots, de Cd'i per Andorra la Vella i aconseguir vuit consellers. Demòcrates per Andorra, amb el 36,56% obté dos consellers i el Partit Socialdemòcrata, amb el 24,56% dos representants més. A Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil serà la cònsol després de la victòria de la coalició Demòcrates per Andorra, Unió Laurediana i independents, amb el 64% dels vots i deu consellers. El Partit Socialdemòcrata, en coalició amb independents, n'ha aconseguit dos. La participació ha estat del 69,33%.

Per últim, a la parròquia d'Escaldes-Engordany Demòcrates per Andorra s'ha imposat clarament amb el 69,57% dels vots i deu consellers. Trinitat Marín en serà la cònsol. El Partit Socialdemòcrata, amb el 30,43%, tindrà dos representants. La participació ha estat del 61,50%.