16.1.19 - GIRONA • Gironès

Comunicat de l'ACM arran de les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà

Miércoles, 16 de Enero de 2019

Aquestes detencions són una expressió repressiva de l'estat espanyol contra drets fonamentals com el de manifestació i llibertat d'expressió.

Des de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) mostrem el nostre rebuig frontal i absolut a les detencions que ha dut a terme avui a la policia espanyola contra l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà, membre del Comitè Executiu de l'ACM. Aquestes detencions són una expressió repressiva de l'estat espanyol contra drets fonamentals com el de manifestació i llibertat d'expressió.
 
Les detencions dels alcaldes, com també les que s'han comès contra altres electes i ciutadans democràtics i pacífics en el passat, no responen a una lògica legal o judicial independent i objectiva sinó a la voluntat de criminalitzar l'exercici de la llibertat d'expressió i el compliment del mandat democràtic que han dut a terme els electes legítimament escollits.
 
Per tot això, des de l'Associació Catalana de Municipis exigim la immediata posada en llibertat dels detinguts i donem el nostre suport.