5.12.11 - ALDEA • Baix Ebre

La cooperativa de l'Aldea ''garanteix'' que tots els socis cobraran els seus estalvis en un ''breu termini''

Lunes, 05 de Diciembre de 2011
Barcelona (ACN).- La cooperativa de l'Aldea garanteix als més de 3.000 socis de l'entitat que cobraran tots els seus estalvis en un ''termini relativament breu'', segons Jordi Fernández, advocat de la cooperativa de crèdit. Fernández ha donat aquestes garanties després de la reunió amb representants del Departament d'Economia i Coneixement. L'advocat no ha concretat el temps per poder disposar dels diners. Inicialment ha parlat de què els socis podrien disposar dels diners en un termini de ''dos, tres o quatre mesos'', per acabar corregint aquest temps i manifestar que esperava que fos ''cosa de poques setmanes''. Fernández ha assegurat que s'han ''assentat les bases d'una solució perquè la cooperativa és viable''.

L'advocat, acompanyat del president de la cooperativa, José Falcó, ha dit que en el transcurs de la reunió s'ha constat que la cooperativa ''és viable'' i que sobre aquesta base s'està treballant per solucionar el problema. ''S'ha vist que hi ha una sortida perquè la cooperativa és viable'', ha afegit.

Jordi Fernández ha informat que el dimecres pròxim es presentarà davant dels jutjats una sol·licitud de preconcurs de creditors, per tal de donar temps de poder negociar una solució financera sense necessitat d'arribar al punt de presentar ni tant sols un expedient de concurs de creditors.

Missatge de ''tranquil·litat''

L'advocat ha volgut transmetre explícitament ''un missatge de tranquil·litat'' a tots els socis de la cooperativa i també al conjunt de la població de l'Aldea. En el transcurs de la reunió amb els representants d'Economia, els membres de la cooperativa han informat del volum de dipòsits de la secció de crèdit, tot i que no ha volgut informar als mitjans de comunicació de la quantitat concreta que es tracta.

Poc després, amb la intervenció del director general de Política Financera, Jordi Òliva, el representant de la Generalitat ha concretat que es tractava d'1,8 milions en dipòsits a la vista i 4,2 milions en productes d'estalvi a termini.

En relació amb el motiu de la fallida de la cooperativa, Jordi Fernández no ha respòs a les preguntes sobre quin ha estat l'origen del problema que els ha obligat a presentar un concurs de creditors, deixant sense els seus estalvis a la gran majoria de la població de l'Aldea.

Jordi Fernández ha dit que ''des d'avui mateix'' hi ha una comissió permanent de representats de la cooperativa i del Departament d'Economia que estarà treballant per implantar un conjunt de mesures per tornar a la normalitat.