6.2.19 - BARCELONA • Barcelonès

Presentació del nou Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya 2018-2022 a empreses del Vallès Occidental i Oriental, Baix Llobregat, Maresme, Garraf i Alt Penedès

Martes, 06 de Febrero de 2018

L’objectiu principal del Pla és posicionar Catalunya com una de les millors destinacions turístiques del món i, al mateix temps, ajudar el sector a fer un màrqueting d’alta eficàcia


Presentació del Pla de Màrqueting Turístic a una vuitantena d'empreses i entitats del sector turístic del Vallès Occidental i Oriental, Baix Llobregat, Maresme, Garraf i Alt Penedès. Foto: Diputació de Barcelona.
El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Coneixement, David Font, acompanyat del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, ha presentat aquest dimarts a Sant Cugat del Vallès el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya 2018-2022. A l’acte hi han assistit una vuitantena de professionals d’empreses i entitats del sector turístic del Vallès Occidental i Oriental, Baix Llobregat, Maresme, Garraf i Alt Penedès, de la marca turística Costa Barcelona. Els assistents han pogut conèixer de la mà del director de l’ACT els principals reptes que planteja el Pla pel que fa a la promoció turística del nostre territori.
Durant la seva intervenció, el director de l’ACT, David Font, ha declarat que «el nou Pla té com a objectiu la desconcentració i la desestacionalització turístiques; fet que pot afavorir zones del país que fins ara no han tingut una activitat turística intensa». Font també ha assegurat que «tots els territoris tenen elements turístics que poden ser un reclam per als nostres visitants, només cal que el propi territori tingui les eines i la voluntat de posar-les en valor».
En el mateix sentit, el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, ha afegit que «aquest Pla de Màrqueting és el full de ruta que necessitem per posicionar la nostra oferta turística al món i per poder captar l’atenció i l’interès d’aquells que més poden apreciar allò que som i del que posem al seu abast».
L’objectiu principal de la Generalitat és posicionar Catalunya com una de les millors destinacions turístiques del món i, al mateix temps, ajudar el sector a fer un màrqueting d’alta eficàcia. Aquest Pla de màrqueting marca els reptes de l’ACT pels propers quatre anys així com l’estratègia i accions per a la promoció turística de Catalunya a l’exterior. Es tracta d’un document concretat de forma conjunta amb agents turístics, patronats de turisme i sector privat, que permetrà que l’ACT segueixi sent no només pionera sinó que també excel·leixi en la tasca diària de promoció del nostre país a nivell turístic.
El nou Pla contempla una vintena d’iniciatives que s’han de posar en marxa, orientades a resultats. En destaquen:
- Nous productes anomenats 4D, que contribueixin a la Desconcentració, Desestacionalització, Diversificació i augment de la Despesa.
- Oferir més experiències fora de la temporada alta.
- Generar una comunicació integrada de màrqueting per no dispersar esforços.
- Desenvolupar una estratègia de màrqueting digital, treballant intensament amb el web i les xarxes socials.
- Aprofitar al màxim l’actiu que són els Centres de Promoció Turística de Catalunya.
- Implementació del nou sistema de marques.
- Redefinir els serveis que ofereix l’ACT al sector privat i enfortir les relacions amb els patronats de Turisme de les diputacions i de l’Ajuntament de Barcelona.
- Creació de la marca Grand Tour de Catalunya (GTC), un itinerari que recorrerà Catalunya per esdevenir una excel·lent oportunitat de descoberta del territori en 5-10 dies amb serveis d’alta qualitat i una atenció personalitzada.
Aquest nou Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya marca com a objectius per al 2022 incrementar un 9% els viatges dels turistes durant els mesos de març, abril, maig i octubre; augmentar la despesa mitjana per turista i dia; i pel que fa a la desconcentració territorial, incrementar un 11% el nombre de viatgers que s’allotgen en establiments turístics fora de la costa.
També es tracta d’augmentar el reconeixement de la marca Catalunya així com consolidar la nostra destinació turística com una de les tres primeres de la Mediterrània tot aplicant una estratègia de creixement responsable i sostenible.
El nou instrument, treballat amb el sector turístic i els patronats de Turisme, es va exposar a Manresa el passat 29 de gener i es presentarà de nou amb la resta de patronats arreu del territori en els propers mesos.