11.2.19  • Solsonès

L’Agència Catalana de l'Aigua destina més de 63.700 euros a millorar la seguretat de les preses del Solsonès

Lunes, 11 de Febrero de 2019

Les actuacions, recentment adjudicades, es duran a terme a Sant Ponç i a la Llosa del Cavall


Galeria d'uns dels òrgans d'alliberament d'aigua de la Llosa del Cavall.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat un contracte per a millorar la seguretat de les preses de Sant Ponç i la Llosa del Cavall, a la comarca del Solsonès. Destinant una inversió superior als 63.700 euros, es duran a terme, durant un període de sis mesos, una sèrie d’actuacions a l’interior de la presa, així com en alguns edificis d’obra civil adjacents, que suposaran una optimització en l’estat de les instal·lacions.
Entre els principals treballs que es duran a terme, es millorarà en ambdues preses l’estat del paviment de les cambres dels òrgans d’alliberament d’aigua (desguassos de fons i mig-fons), així com en tots els elements metàl·lics (vàlvules, comportes, tubs, entre d’altres) que hi ha en aquestes dependències. Les actuacions es concentraran a retirar la pintura existent amb l’objectiu de restaurar la protecció superficial dels diferents elements metàl·lics amb un tipus de producte adequat per a entorns humits.  
Els treballs de millora també es duran a terme en alguns edificis de les dues preses, com en magatzems, garatges, casetes dels grups electrògens i transformadors de corrent elèctric, oficines, entre d’altres.
Les mesures previstes milloraran, per una banda, la seguretat dels treballadors/es i, per l’altra, el funcionament dels diversos equips beneficiats per l’execució d’aquests treballs.