12.2.19 • Alt Empordà

Creix l'interès dels municipis de l'Alt Empordà per instal·lar punts de recàrrega de vehicle elèctric

Martes, 12 de Febrero de 2019

El Consell Comarcal ha realitzat una jornada sobre la implantació de la mobilitat elèctrica a la comarca, destinada a alcaldes, tècnics i secretaris dels ajuntaments de la comarca, a la qual hi van assistir més d'una trentena de representants de diferents municipis.


Imatge de la sessió. Foto: CCAE.
El Consell Comarcal, a través de l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima de l'Alt Empordà (ACEC), va realitzar la setmana passada, una jornada sobre la implantació de la mobilitat elèctrica a la comarca, destinada a alcaldes, tècnics i secretaris dels ajuntaments de la comarca, a la qual hi van assistir més d'una trentena de representants de diferents municipis.
A la sessió, que va tenir lloc al Centre Cultural de Sant Domènec de Peralada, hi van participar tècnics de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'empresa Etecnic i la pròpia Agència Comarcal de l'Energia i Clima. L'objectiu de la jornada era donar a conèixer l'estat actual i previsions d'instal·lacions de punts de recàrrega de vehicle elèctric a l'Alt Empordà, les subvencions vigents, la visió de l'administració, les normes reguladores d'aquesta tecnologia i la problemàtica de gestió d'aquestes instal·lacions.
A més, es va presentar la guia pràctica d'implantació: "Introducció a la mobilitat elèctrica a l'Alt Empordà", redactada per l'empresa Etecnic amb la col·laboració del Consell Comarcal. Finalment es va realitzar una demostració pràctica al punt de recàrrega de Peralada per poder conèixer el funcionament i la gestió d'aquest servei.
En l'actualitat, diferents municipis de la comarca ja tenen instal·lats i en funcionament punts de recàrrega d'ús públic com Castelló d'Empúries, Figueres, Peralada, Pont de Molins, Roses i Sant Climent Sescebes i es preveuen noves instal·lacions a Avinyonet de Puigventós, Capmany, Espolla, Figueres, la Jonquera, l'Escala, Llançà, Navata, Pau, Sant Llorenç de la Muga, Sant Mori, Saus, Camallera i Llampaies i Vila-sacra. També alguns ajuntaments disposen de vehicle elèctric o híbrid de titularitat municipal.