8.12.11 - TERRASSA • Vallès Occidental

Navarro es compromet a estar a l'alçada dels obrers i socialistes que han escrit les pàgines més tràgiques de la història

Jueves, 08 de Diciembre de 2011
L'alcalde de Terrassa i candidat a liderar el PSC, Pere Navarro, ha promès estar a l'alçada de les "generacions d'homes i dones militants obrers i socialistes que han escrit algunes de les pàgines més sacrificades, tràgiques i admirables de la història contemporània de Catalunya". Aquest és el compromís que ha adquirit en una carta que ha enviat als militants amb motiu del congrés de la propera setmana. També ha aprofitat per demanar-los que actuïn com a portaveus de la Catalunya progressista "que no es resigna a acceptar passivament que la crisi sigui aprofitada per la dreta catalana i espanyola per fer retrocedir 30 anys la sanitat, l'educació o la protecció social".

En la carta, Navarro reflexiona sobre el que està passant a Europa, referint-se a la reunió entre el president francès, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel. El socialista adverteix que la resposta a la crisi no és una Europa repensada únicament des d'opcions conservadores que només aposten per l'austeritat pressupostària. Cal fer compatible l'estabilitat pressupostària, ha dit, amb polítiques que incentivin el creixement i generin ocupació. "Europa necessita més que mai del concurs apassionat dels socialistes", ha constatat. Precisament per aquest motiu, ha reclamat als militants del PSC que durant els tres dies de celebració del congrés socialista actuïn també com a portaveus de la "Catalunya progressista que no es resigna davant d'una crisi econòmica i de les seves conseqüències socials", de la Catalunya progressista que "no es resigna a acceptar passivament que la crisi sigui aprofitada per la dreta catalana i espanyola com a una oportunitat per fer retrocedir 30 anys la sanitat, l'educació o la protecció social". Alhora, Navarro es compromet a estar a l'alçada de la confiança que li facin, i a fer-ho "des de la fidelitat" als valors socialistes. Apel·lant al record de les generacions d'homes i dones militants obrers i socialistes que han escrit "algunes de les pàgines més sacrificades, tràgiques i admirables" de la història contemporània de Catalunya, l'alcalde de Terrassa recorda figures com Manuel Alberich, que va deixar escrit que 'El socialisme és indignació del present i esperança per al futur'. "Amb aquesta actitud em vaig comprometre amb el socialisme català quan era un adolescent amb, tot just, 15 anys. Avui, amb alguns anys més, és la mateixa actitud amb la que aspiro a ser el proper primer secretari del PSC", conclou la missiva.