20.2.19 - BARCELONA • Barcelonès

Marc Castells: «Enfortint la Fira de Barcelona estem enfortint tot el territori»

Miércoles, 20 de Febrero de 2019

El president de la Diputació de Barcelona ha assistit aquest dimarts a l’acte de signatura del protocol per impulsar el Pla d’Infraestructures de Fira de Barcelona

El projecte preveu modernitzar les instal·lacions del recinte de Montjuïc i ampliar la superfície d’exposició de Gran Via.


Marc Castells, durant la seva intervenció a la presentació del Pla d'infraestructures de Fira de Barcelona. Foto: Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona.
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha participat aquest dimarts en la signatura del protocol per impulsar el Pla d’Infraestructures firals, que ha de posar al dia els recintes de Fira de Barcelona a la capital catalana i a l’Hospitalet de Llobregat.
El protocol estableix el compromís assumit per les diferents institucions signants tant en l'àmbit urbanístic com en l'àmbit financer, a través de la societat patrimonial Fira 2000. El projecte de renovació de Montjuïc i d'ampliació del recinte de Gran Via té un horitzó de deu anys (2019-2029) per un import de 380 M€.
El pla, que preveu la remodelació del recinte de Montjuïc, construït amb motiu de l'Exposició Internacional de 1929, i l'ampliació del de Gran Via, edificat en diverses fases entre 1995 i 2011, obeeix a la decisió estratègica de Fira de Barcelona de continuar essent un referent en la captació de grans esdeveniments internacionals, de respondre al creixement dels salons organitzats per la institució i d'afermar-se com un dels motors econòmics i socials més importants del territori. 
Durant l’acte, en el qual també han assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; les alcaldesses de Barcelona i de l’Hospitalet, Ada Colau i Nuria Marín; el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat; i el president de Fira 2000, Albert Castellanos; el president de la Diputació ha destacat la importància dels 311 municipis de la demarcació en el model econòmic del segle XXI. Així, Castells ha afirmat que «amb l'esperit de "Barcelona és molt més", apostem per enfortir la Fira de Barcelona. Avui, estem enfortint Barcelona i l'Hospitalet però, també, estem enfortint tot el territori». 
El president de la Diputació de Barcelona ha qualificat l'acord «d'històric» i ha afegit que «el futur passa per acords estratègics i multilaterals que beneficien a la gent».
Amb la signatura d'aquest Pla d'infraestructures, les institucions es comprometen a perllongar el convenis actuals per a poder renovar les instal·lacions de Montjuïc i ampliar fins a 300.000 m2 el recinte de Gran Via abans del 2029.
La Diputació té una trajectòria històrica de suport al desenvolupament firal de Barcelona, que arrenca el 1920 amb la primera fira de mostres. Actualment col·labora amb el Consorci Fira de Barcelona –format per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona- mitjançant un conveni amb els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, la Mancomunitat de Municipis de l’AMB i la Cambra de Comerç.