8.12.11 - TARREGA • Urgell

La 13a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals congrega a Tàrrega unes 20.000 persones en tres dies

Jueves, 08 de Diciembre de 2011
Tàrrega (ACN).- La 13a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega ha tancat aquest dijous les seves portes amb una assistència total estimada de 20.000 persones, cobrint les expectatives de la Regidoria de Promoció Econòmica. Celebrat els dies 6, 7 i 8 de desembre, l'esdeveniment ha registrat una major afluència de públic durant les dues jornades festives, dimarts i dijous, mentre que el dimecres laborable va disminuir el flux de visitants. L'espai ha potenciat un any més el contacte directe entre creadors i públic. El calendari farà que l'any que ve la fira torni a ser de quatre dies, ja que es prolongarà en cap de setmana.

Més enllà de les xifres, l'Ajuntament de Tàrrega valora la funció de la fira com a dinamitzador comercial a les portes del Nadal i com a punt de contacte directe entre creadors i públic. La presència rècord de 117 expositors també apuntala la fira com a imant d'artistes i artesans, fet que ha obligat a l'organització a ampliar el recinte cap a l'exterior de la plaça de les Nacions sense Estat, al costat de l'Espai MerCAT i l'Espai Fassina.

Pintors, il·lustradors, escultors, ceramistes, orfebres, restauradors i productors agroalimentaris entre altres any aprofitat l'aparador de la fira per posar a la venda els seus articles, tots amb segell propi i de comercialització limitada. Enguany, ha cridat l'atenció l'augment d'estands dedicats al camp de la fotografia, una disciplina que ha quallat a la fira.

En aquesta edició s'ha potenciat a més l'apartat d'exposicions, amb força èxit de públic: pessebres, diorames, carruatges en miniatura, taules d'skate decorades, figures fetes d'envasos reciclats de iogurt, entre d'altres. Pel que fa a les demostracions de cuina, s'ha posat l'accent en la gastronomia local amb els anomenats 'productes de proximitat'. El programa de conferències i tallers infantils de manualitats també han atret participants.

400 persones al fons fotogràfic dels targarins en 3D

D'entre les activitats dels expositors ha destacat la iniciativa que han endegat el fotògraf targarí Jaume Solé i l'Arxiu Comarcal de l'Urgell: la creació d'un fons d'imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i les targarines. Unes 400 persones s'han avingut a formar part d'aquest arxiu que documenta l'aspecte físic i l'estil estètic. Solé explica que ha pres unes 1.600 instantànies (4 per persona) durant els tres dies de fira.

La recopilació del fons continuarà en l'edició de l'any vinent amb la voluntat de perllongar l'acció amb les mateixes persones i d'altres que s'hi vulguin afegir.