8.12.11 - VIC • Osona

El Mercat Medieval porta a Vic uns 300.000 visitants

Jueves, 08 de Diciembre de 2011
Vic (ACN).- El Mercat Medieval de Vic ha portat a la ciutat uns 300.000 visitants, xifra similar a la de les edicions anteriors. Així ho ha explicat Montserrat Rovira, regidora de Fires i Mercats de l'Ajuntament, qui ha destacat que el mercat ha arribat al seu punt "òptim", ja que si s'ampliessin el nombre de parades o visitants "perdria el seu encant". Un total de 350 parades han omplert els carrers del centre històric de la ciutat des de dilluns i fins aquest dijous, un dia menys que l'any passat. Els artesans, trobadors, bufons i dansaires han conviscut amb el 'Mercadal V.O.', un espai impulsat des del Pla de Barris Centre Històric i La Calla amb l'objectiu de reproduir fidelment un mercat vigatà del segle XV.

La setzena edició del Mercat Medieval de Vic ha arribat al seu punt i final aquest dijous al vespre després de quatre dies de fira ininterrompuda. Malgrat que la regidora de Fires i Mercats ha destacat que "és difícil comptabilitzar exactament" la quantitat de visitants que han acudit al mercat, Rovira ha afirmat que l'afluència ha estat "pràcticament igual" a la de l'any passat, que va ser de prop de 300.000 persones.

El mercat ha comptat enguany amb un dia menys i ha anat des de dilluns fins aquest dijous. Davant la demanda d'alguns paradistes d'ampliar el mercat també durant el cap de setmana, Rovira ha afirmat que "sis dies haguessin estat molts" i ha afegit que "també hem de tenir en compte els ciutadans que viuen al centre històric de la ciutat que durant aquests dies han de canviar els seus hàbits".

Per Rovira, el Mercat Medieval de Vic ja ha arribat al seu punt "òptim" pel que fa a la quantitat de gent i de parades, ja que "si l'ampliéssim perdria el seu encant", ha destacat. Enguany han estat un total de 350 parades les que han omplert el centre històric de la ciutat i anaven des de l'alimentació fins a la decoració o el lleure.

8.000 persones han visitat el 'Mercadal V.O'

El regidor responsable del Pla de Barris de Vic, Josep Rafús, ha explicat que el 'Mercadal V.O' (versió original) ha comptat amb la visita de 8.000 persones. Es tracta de la segona edició d'aquest projecte que consisteix en un espai impulsat des del Pla de Barris Centre Històric i La Calla amb l'objectiu de reproduir fidelment un mercat vigatà del segle XV.

Rafús ha detallat que es tracta d'un projecte social que compta amb la implicació de diferents entitats de la ciutat. Més de cent voluntaris participen en l'elaboració d'aquest mercadal i "fan la seva representació quatre dies durant més de set hores", ha destacat Rafús. Els visitants del 'Mercadal V.O' han pogut conèixer quins productes, quina moneda o quins personatges hi havia durant l'Edat Mitjana a Vic.

350 parades

Les 350 parades que es podien trobar al Mercat Medieval de Vic eren diverses i anaven des de l'alimentació fins a la decoració o el lleure. A més, el mercat ha ofert també un ampli ventall d'activitats entre les quals hi havia cercaviles, demostracions, exhibicions, exposicions o visites guiades.

En la setzena edició, s'ha intentat donar preferència als comerciants de Vic i comarca, si bé s'ha primat la qualitat del producte. Gairebé el 25% dels comerciants provenien de Vic i comarca, el 48% de la resta de Catalunya i el 26% restant de fora. Pel què fa al tipus de producte, el 38'6 responia a productes d'artesania, el 29'1% a l'alimentació, un 10% eren tavernes i gairebé un 2 per cent a herbes remeieres.

La Ruta dels Oficis ha estat també un element destacat de la setzena edició de la fira. Es tracta d'un recorregut programat que traça per un seguit de parades on es fan demostracions d'oficis medievals en directe. Així, els visitants han pogut veure el carboner, el terrissaire, el picapedrer, el cisteller, el ferrador o el forjador, juntament amb constructors d'instruments musicals de fusta o experts en l'art de l'escriptura.