8.12.11 - GIRONA • Gironès

Mor la periodista Pepa Bouis, vinculada al diari 'El Punt' i a l'ACN

Jueves, 08 de Diciembre de 2011
Girona (ACN).- La periodista Pepa Bouis ha mort aquest dijous a la tarda després d'una llarga malaltia a l'Hospital Santa Caterina de Salt, segons han confirmat fonts familiars a l'ACN. Vinculada durant quinze anys al diari 'El Punt', Bouis va exercir de subdirectora de l'ACN entre els anys 2006 i 2009. La periodista va ésser fitxada per impulsar l'equip de cap de setmana de l'ACN i reforçar l'estructura interna davant el desplegament del servei de vídeo. Bouis també havia treballat al 'Diari de Girona' i al diari 'El País', en aquest cas com a corresponsal. La seva germana és Susanna Bouis, actual directora general de Funció Pública de la Generalitat i exdelegada del govern espanyol a Catalunya.

"La Pepa Bouis descansa en pau. Aixecarà notícies allà on l'esperen. Aquí la trobarem a faltar", ha anunciat al seu twitter el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, cunyat de la difunta. "Sense saber-ho i sense voler-ho un dia sencer sense tweets ha portat el silenci de respectuós homenatge a la Pepa Bouis i a la seva vida", ha reblat el líder del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, íntim amic de Bouis. "Un record per la Pepa Bouis, sempre ens quedarà el seu somriure", ha afegit l'exconsellera de Salut Marina Geli. Igualment, nombrosos periodistes i amics de la Pepa Bouis s'han sumat a les mostres de condol per la mort d'una companya "trempadíssima i sempre ben informada".

Molt lligada al diari gironí 'El Punt'

Nascuda a Barcelona, la trajectòria professional de Pepa Bouis s'havia desenvolupat a les comarques gironines i, de manera molt especial, en el grup que edita el diari 'El Punt', del qual va ser una de les fundadores. Va ser responsable de l'àrea d'economia i també del cap de setmana, després d'haver exercit altres funcions en la redacció d'aquest diari. Amb la seva arribada a l'ACN, Bouis va formar equip amb Josep Maria Pascual i Anna Nogué, que ja ocupaven el càrrec des del 2002.

"La contractació de Pepa Bouis servirà per ampliar i millorar la nostra oferta dels caps de setmana i representa la manera més adequada de reforçar l'estructura interna per afrontar, amb les màximes garanties, la implantació del nou servei destinat a les televisions", va assegurar el llavors director de l'ACN, Joan Besson. L'any 2003, la periodista va publicar una aproximació biogràfica sobre l'educador Sebas Parra i Nuño, un dels impulsors de l'Escola d'Adults de Salt.