12.3.19 - BARCELONA • Barcelonès

Aprovats els ajuts 2018 per a la instal·lació de 319 joves en l'activitat agrària per més de 9M€

Martes, 12 de Marzo de 2019

Els  beneficiaris d’aquest ajut a la primera instal·lació de joves seran notificats de la seva resolució a l’e-tauler

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya dóna suport als joves emprenedors catalans, i ha resolt favorablement un total de 319 expedients de joves que van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària la convocatòria 2018. Així, d’acord amb el pressupost plurianual, s’ha concedit ajuts per un import total de gairebé 9’28 milions d’euros en forma de subvenció directa.
 
Per primer cop, els nous titulars d’explotació rebran un avís al correu electrònic amb la informació individualitzada amb el que els correspon d’ajut, paral·lelament a la publicació a l’e-tauler.
 
Aquests ajuts, s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural (PDR.cat2020), amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
Val a dir també que, com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts del Contracte Global d’explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement la totalitat dels projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria.
 
L’objectiu dels ajuts del CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i d’assolir un desenvolupament rural sostenible.
 
A nivell territorial, els ajuts concedits es distribueixen de la següent manera: 
 
 
Per a més informació i mapes de distribució dels expedients: