14.3.19  • Osona

Interior facilita la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules als municipis d'Osona

Jueves, 14 de Marzo de 2019

El director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central va exposar ahir en el Consell d’Alcaldes la possibilitat que els municipis osonencs subscriguin un conveni amb el Departament


Imatge del Condell. Foto: govern.cat.
El director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, va participar ahir a la tarda al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca d’Osona, que va encapçalar el seu president, Alex Garrido. La reunió també va comptar amb el president del consell comarcal d’Osona, Joan Roca i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.
Un dels punts que es va tractar a la trobada va ser la seguretat dels municipis osonencs. En aquest sentit, Freixedes va informar els assistents que el Departament d’Interior ofereix als municipis que no disposin de Policia Local, la possibilitat d’instal·lar sistemes de videovigilància a través d’un conveni entre les dues institucions.
Es tracta d’un acord que permet la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules, amb una funció preventiva i dissuasiva, així com també permet identificar possibles il·lícits administratius i penals.
El director també va explicar que el conveni va precedit d’un informe policial sobre l’interès del sistema, que estableix que ha d’estar degudament homologat.
L’acord determina que seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l’emmagatzematge custòdia i visionat de les imatges correspondrà a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.