13.12.11 - TITULARS

La decisió de la Casa Reial d'apartar Urdangarin, a les portades

Martes, 13 de Diciembre de 2011

Els rotatius destaquen que la institució monàrquica ha titllat el seu comportament de "no exemplar"

Barcelona (ACN).- Les portades d'aquest dimarts es centren sobretot en la decisió de la Casa Reial de no comptar amb el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, en més actes institucionals. "El Rey aparta a Urdangarin por su comportamiento "no ejemplar"", titula 'El País', mentre que 'la Razón' fa un enunciat molt similar: "La Casa Real aparta a Urdangarín por su comportamiento "no ejemplar"". 'El Periódico' obre amb un contundent "Repudiat" i el diari 'Ara' titula: "El rei mou fitxa". 'La Vanguardia' diu que 'El Rei aparta Urdangarin per "conducta poc exemplar"', i 'Público' explica: "La Casa Real admite que Urdangarin no ha sido ejemplar pero no le pide que devuelva el dinero público".

'El Mundo', de la seva banda, destaca a la primera plana el "Golpe de autoridad del Rey al apartar de la Casa a Urdangarin". Mentrestant, 'El Punt Avui' parla de la incerta economia europea i titula "Europa no convenç", mentre que l''ABC' es fa ressò d'una entrevista al president espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha declarat: "Mi deseo más íntimo es que Rajoy sea bueno para España".

A les comarques gironines, 'El Punt Avui' ressalta que " Foment incomunica en hora punta la Garrotxa i el Ripollès" i 'Diari de Girona' es fa ressò del fet que "La Cambra de Comerç reduirà més d'un 40% la plantilla i el pressupost".