16.5.19 - MANRESA • Bages

El Consell Comarcal del Bages forma a les treballadores familiars dels municipis per fer front a situacions complexes

Jueves, 16 de Mayo de 2019

L’atenció a persones en situació de risc eés una tasca difícil d’entomar emocionalment, i per aquest motiu el Consell organitza un curs de formació dedicat a les professionals

Imatge de la trobada. Foto: Consell Comarcal del Bages
El Consell Comarcal del Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza aquest mes de maig i el proper mes d’octubre un curs de formació per a treballadores familiars dels 29 municipis de l’Área Básica de Serveis Socials de la comarca (tots menys Manresa). Aquestes professionals, que atenen cada dia a centenars de famílies en situació de risc, es troben cada vegada més amb atencions més complexes que resulten difícils de gestionar tan a nivell técnic com a nivell emocional pel propi treballador.
Per tal de donar eines a les professionals per entomar aquestes situacions s’ha organitzat el curs “L’art de la supervivència al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD)”. El curs té per objectiu aprendre a gestionar situacions d’agressivitat, xantatge emocional i manipulació per part dels usuaris, a més de treballar les habilitats relacionals dels professionals. El curs planteja incorporar en el dia a dia pautes de comunicació i hàbits d’autocura emocional per poder sobreposar-se a les atencions complexes.
Aquest tipus de formacions són molt ben rebudes per part de les treballadores familiars ja que el col·lectiu demanda més eines i recursos per poder desenvolupar la seva tasca correctament i amb suport institucional. En aquests cursos hi participaran professionals de Castellgalí, Castellbell i el Vilar, El Pont de Vilomara i Rocafort, Súria, Cardona, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Balsareny i Sant Joan de Vilatorrada.