22.5.19 - Baix Llobregat

S’aprova l’adhesió de l’AMB als Consorcis del Parc Agrari i dels Espais Naturals del Delta del Llobregat 

Miércoles, 22 de Mayo de 2019

Llum verda a la incorporació de l'AMB un cop acceptada la sol·licitud d'adhesió per part d'ambdós consorcis

D'aquesta manera, l'AMB potencia la infraestructura verda metropolitana, amb la millora de la qualitat ambiental com a estratègia prioritària

El Consell Metropolità aprova l'aportació econòmica de l'AMB als consorcis del Parc Agrari i dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, així com el nombre de representants que hi haurà dins de cada òrgan de gestió. La quantitat assignada és de 250.000 € anuals per al Parc Agrari i de 100.000 € per al Delta del Llobregat, que podran materialitzar-se en forma monetària o com a prestació de serveis.
 
Després d'aquest acord només quedarà pendent que ambdós consorcis facin l'aprovació definitiva dels seus estatuts per formalitzar la incorporació de l'AMB.
 
Així, l'AMB entrarà a formar part de dos òrgans de gestió que potencien la infraestructura verda metropolitana i fan compatible la producció agrícola i la protecció ambiental.
 
El Parc Agrari del Baix Llobregat, que compta amb 3.500 hectàrees, és la zona productiva agrícola més important del territori metropolità. Contribueix a la sobirania alimentària dels seus més de 3 milions d'habitants, amplia l'oferta de productes de km 0 i potencia els canals curts de comercialització. (Enllaç: https://parcs.diba.cat/web/BaixLlobregat)
 
El delta Llobregat és el segon delta més important de Catalunya i és una de les zones humides més rellevants del país en termes ecològics. Es tracta d'un espai natural amb més de 900 hectàrees de protecció especial. Els espais naturals del delta del Llobregat estan qualificats com a zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i s'inclouen a la Xarxa Natura 2000. La conservació activa d'aquests espais transformats per l'acció humana i per les infraestructures és vital per mantenir-ne la biodiversitat. (Enllaç: http://www.deltallobregat.cat)