13.12.11 - TARRAGONA • Tarragonès

L'aigua a la demarcació de Tarragona serà entre un 2 i un 3% més cara que a la resta del país a partir del 2012

Martes, 13 de Diciembre de 2011
Tarragona (ACN).- L'aigua al Camp serà entre 2 i un 3% més cara que a la resta del país a partir del 2012. Aquesta és una de les principals conclusions a les que ha arribat l'estudi dut a terme per la Confederació Empresarial de Tarragona (CEPTA). El seu cap d'estudis, Juan Gallardo, ha explicat que fins ara el cànon de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que permet utilitzar els recursos hídrics del riu era assumit per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Tot i així, la compromesa situació econòmica d'aquesta administració, fa que no pugui seguir pagant aquesta taxa i passi a afectar directament a empreses i particulars. Gallardo ha dit que preveu un augment d'entre el 8 i el 10% de cara el 2012.

Des de la CEPTA han assegurat que cal alliberar a l'ACA d'una part del deute financer que té actualment i que aquest passi a ser assumit directament per la Generalitat. D'aquesta manera, segons els empresaris de Tarragona, es podrà tancar tot el procés de sanejament econòmic de l'ACA, alhora que es garantirà la viabilitat d'aquesta eina de gestió.

Així mateix, Gallardo ha dit que cal introduir ''criteris racionals'' de planificació en el desplegament de les actuacions en matèria de de provisió de noves infraestructures hidràuliques.

Segons la CEPTA, la introducció d'aquests criteris correctors permetrà aconseguir un model ''més sostenible'' i allunyar-se de l'encariment constant de l'aigua dels darrers mesos.