14.12.11 - SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Sant Cugat crearà un pla d'ocupació local per a persones que estiguin a punt de deixar de cobrar l'atur

Miércoles, 14 de Diciembre de 2011
Sant Cugat del Vallès (ACN).- L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) ha anunciat que crearà per al 2012 una línia de plans d'ocupació locals destinats a aquelles persones que estiguin a punt d'exhaurir la prestació de l'atur. Es tracta d'una mesura pensada per què els veïns de la localitat vallesana que es trobin en aquesta situació límit puguin tenir un salari mínim i posteriorment disposin de la possibilitat de tornar a cobrar l'atur. L'Ajuntament destinarà 300.000 euros a aquest servei que inclourà feines de manteniment i neteja de la ciutat. El consistori avaluarà les capacitats de les persones que sol·licitin incloure's en aquest pla i tractarà d'assignar-los tasques que s'adeqüin al seu perfil.

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha explicat que es tracta d'un pla adreçat a aquelles persones que es troben en una situació "delicada" i que si no reben l'ajuda necessària podrien patir un risc d'exclusió en finalitzar la prestació de l'atur. "Seran íntegrament finançats per l'Ajuntament i garantiran un salari mínim i uns mesos d'ocupació que els donaran la possibilitat de tornar a buscar feina i tornar a entrar a l'atur", ha assenyalat Conesa.

L'alcaldessa ha indicat que aquests veïns es derivaran a desenvolupar tasques de suport als serveis municipals, com ara la neteja de parcs i jardins, de carrers o el manteniment del mobiliari urbà, per exemple pintant bancs.

El pla s'emmarca en la política d'austeritat que l'Ajuntament ha anunciat per a l'any vinent, en què retallarà uns cinc milions d'euros de la despesa pública en els pressupostos de 2012 respecte el vigent exercici. Malgrat aquest descens, Conesa ha anunciat que "pràcticament" no és modificaran els aspectes relacionats amb els serveis socials i l'educació.

Així mateix ha remarcat que l'equip de govern estudiarà retallar la despesa en d'altres vessants com la neteja de la via pública o el consum, per exemple, de llum.