14.12.11 - BARCELONA • Barcelonès

Pireníssim utilitza el formatge per "desestacionalitzar" el turisme a les sis comarques d'alta muntanya

Miércoles, 14 de Diciembre de 2011
Barcelona (ACN).- La Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Subirà, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran han impulsat un projecte supracomarcal per tal d'impulsar i "desestacionalitzar" el sector turístic a les zones d'alta muntanya. Es tracta de Pireníssim, una marca turística "oberta" i que pretén ressaltar la "singularitat" de la zona més enllà de la temporada d'esquí, explica el president del consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner. Per fer-ho, han optat d'entrada per unir les comarques a través del formatge, un producte gastronòmic comú però singular de cada una dels territoris.

Així ha nascut el Forfet Tour de Formatge i Emocions, una proposta de descomptes que engloba més de 200 establiments i artesans del territori i que presenta 80 varietats d'aquest producte.

Els impulsors del projecte apunten que el Forfet és només el punt de partida de Pireníssim i que a partir d'ara es pot ampliar en altres productes com per exemple la carn de vedella o  les melmelades. L'objectiu de tot plegat és "diferenciar" la zona pels seus productes i no convertir l'oferta gastronòmica només en "una lluita de preus", ha explicat Moliner.

Segons el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, el Forfet ja ha provocat "una sacsejada" i ja ha tingut un "retorn" als clients. Tot i que encara no s'ha quantificat, els impulsors valoren amb bona nota la distribució dels 15.000 vals de descompte que s'ha repartit.

La senadora i membre del consell comarcal del Pallars Subirà, Maria Teresa Rivero, ha destacat "l'oportunitat" que suposa per a les sis comarques treballar conjuntament, un esforç que el precisament va ser reconegut per un Diploma Turisístic 2011 que va atorgar la Generalitat dilluns.

La marca turística Pireníssim s'emmarca dins el projecte Nous Senders, que va rebre una subvenció de 275.000 euros dels Fons Social Europeu i del Departament de Treball de la Generalitat. La resta del projecte s'ha finançat amb el suport econòmic dels consells comarcals i del Conselh Generau d'Aran fins als 395.000. Un cop finalitzi aquest ajuda pública els consell han assegurat aquest dimecres que mantenen "el compromís" perquè el projecte "no es refredi".