6.6.19 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona publica un mapa interactiu dels serveis tecnològics que ofereix als municipis de la demarcació

Jueves, 06 de Junio de 2019

La Diputació de Barcelona ha estrenat el portal de serveis tecnològics http://connectem.diba.cat/. Es tracta d’un mapa interactiu dels principals serveis que la Diputació presta als municipis de la demarcació i en els quals es fa un ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

 


Mapa interactiu. Foto: DIBA.
La web és una extensió de la maqueta 3D interactiva que es va presentar a l’Smart City Expo World Congress i permet la visualització de tots els continguts, dades i animacions des de qualsevol dispositiu amb internet.
El portal http://connectem.diba.cat/ mostra els serveis tecnològics estructurats en tres eixos bàsics: persones, sostenibilitat i tecnologia. En l’àmbit de les persones, s’hi poden trobar serveis com les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals, punts d’atenció del Servei Local de Teleassistència, Serveis Locals d’Ocupació, elements de patrimoni arquitectònic i de patrimoni cultural, entre molts altres, amb imatges i informació detallada de cada ítem.
D’altra banda, pel que fa als serveis relacionats amb la sostenibilitat, es poden consultar els espais de la Xarxa de Parcs Naturals, rutes i destinacions turístiques sostenibles, punts de control de contaminació de l’aire, equipaments públics amb caldera de biomassa, municipis adherits al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic i membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.
Finalment, des del punt de vista tecnològic, el portal recull diversos serveis de gestió, informació i assessorament en línia als municipis de la demarcació de Barcelona, la xarxa de sensors de la Plataforma de Serveis Tecnològics per a la Gestió Urbana, dades del Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN) i les canalitzacions de fibra òptica fetes a la xarxa de carreteres que gestiona la Diputació.