17.6.19 - BADALONA • Barcelonès

Álex Pastor, reelegit alcalde de Badalona 

Lunes, 17 de Junio de 2019

En el seu primer discurs va destacar que "el nostre compromís és el de governar, escoltar i parlar amb tothom" 

L'alcalde ha convocat a reunir-se dilluns vinent els representants dels grups municipals que han donat suport a la seva candidatura 

Imatge de la trobada. Foto: Ajuntament de Badalona
Álex Pastor López va ser reelegit dissabte al migdia alcalde de Badalona. En la votació de la sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament, el candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) VA obtinir 15 vots, majoria absoluta, davant dels 11 vots del candidat del Partit Popular (PP), Xavier Garcia Albiol, i un vot nul. 
EL NOU PLENARI 
El Ple de l'Ajuntament de Badalona el formen 27 regidors i regidores i la majoria absoluta està situada en el suport de 14 regidors i regidores. 
El Consistori el formen els grups municipals de Junts per Catalunya (1); Badalona en Comú Podem (2); Partit dels Socialistes de Catalunya (6); Guanyem Badalona en Comú -Esquerra Republicana de Catalunya -Avancem (7) i Partit Popular (11). 
Després de rebre la vara, l'alcalde de Badalona va agrair la generositat dels grups municipals que l'han donat suport i els ha convocat a reunir-se el proper dilluns per tal treballar en els escenaris que facin possible la governabilitat de la ciutat. 
DISCURS DE L’ALCALDE 
En el seu discurs, l'alcalde va remarcar les idees següents: 
-       Pensar només en clau de Badalona, tal com ha de ser un govern local 
-       Tenir un projecte de ciutat basat en el diàleg i el consens 
-       Fer front al manteniment de les instal·lacions municipals i la neteja dels carrers 
-       Invertir en la seguretat dels barris i seguir modernitzant la Guàrdia Urbana 
-       Invertir realment en serveis socials, polítiques d'igualtat i feministes i disposar d'un parc públic d'habitatges 
-       Ajudar les famílies amb fills, els joves que viuen de lloguer i millorar l'atenció a les persones grans 
-       Construir una Badalona que sigui referent en esports, en investigació, en projectes culturals, en turisme i en comerç, entre altres, reconstruint la marca adalona 
En el seu discurs l'alcalde Álex Pastor també va destacar que "el nostre compromís és el de governar per a tothom, escoltar a tothom i parlar amb tothom. Soc conscient dels reptes que encarem en aquest nou govern, que haurem de seure amb tothom per tirar endavant les solucions que necessita la ciutat". 
APUNTS BIOGRÀFICS DE L’ALCALDE, ÁLEX PASTOR 
Nascut a Badalona el 17 de juliol de l'any 1979. Casat i amb dues filles. 
Diplomat en Relacions Laborals i Llicenciat en Ciències del Treball. 
Els seus inicis van ser a l'Associació de Joves Estudiants de Badalona. Posteriorment va desenvolupar diferents responsabilitats del món associatiu, sindical i polític. Des de l'any 1999 ha treballat a diferents departaments de l'Ajuntament de Badalona. 
Regidor de l'Ajuntament de Badalona des de 2015. Va accedir a l'alcaldia el 20 de juny de 2018. Ha estat responsable de l'Àrea de Gent Gran i Cooperació; de l'Àrea d'Esports i Joventut de Polítiques d'Igualtat i regidor del Districte 4 (La Salut, Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià i Sant Antoni de Llefià). 
Actualment és primer secretari del PSC de Badalona i president del Grup Municipal socialista a l'Ajuntament de Badalona.