14.12.11 - BARCELONA • Barcelonès

L'Ajuntament de Badalona abonarà la nòmina i la paga de Nadal però ajorna el pagament de dos complements

Miércoles, 14 de Diciembre de 2011
Badalona (ACN).- El regidor d'Hisenda i Recursos Interns de l'Ajuntament de Badalona, Ramon Riera, ha afirmat aquest dimecres que el Govern municipal garanteix tant el pagament de la nòmina dels treballadors municipals, com el pagament de la paga extraordinària de Nadal. Tot i això, el consistori ha decidit ajornar el complement de productivitat d'especial rendiment i el complement d'assistència corresponent al segon semestre del 2011, els quals es percebrien el primer semestre del 2012. Aquesta és una de les mesures extraordinàries que han estat traslladades als representants sindicals dels treballadors de l'Ajuntament aquest dimecres.

Ramon Riera ha remarcat que el govern municipal està centrant tots els seus esforços en aconseguir la millora de la situació econòmica i financera de l'Ajuntament de cara al futur. Però l'executiu municipal al·lega que es veu obligat a aplicar una sèrie de mesures extraordinàries, entre les quals hi ha la revisió de l'assignació del complement de productivitat-prolongació de jornada sota el criteri de racionalització en funció de les necessitats reals dels serveis i l'ajornament, fins a finals del 2012, de l'aportació de l'Ajuntament al Pla de pensions corresponent a l'any 2011.

El regidor d'Hisenda ha remarcat que les mesures que ara planteja el Govern municipal "són de caràcter extraordinari". També ha destacat que "no es tracta de retallades, sinó de mesures d'ajornament que són absolutament imprescindibles per restablir l'equilibri financer de l'Ajuntament".

Ramon Riera ha explicat que davant la situació, l'Ajuntament també ha hagut de demanar un esforç a les empreses que són proveïdores de l'Ajuntament i a les quals s'han ajornat pagaments. "L'Ajuntament ha de fer front tant al pagament dels sous dels treballadors com als pagaments dels proveïdors, i les mesures que ara apliquem formen part de la recerca de l'equilibri en aquest sentit", ha explicat Riera.