8.7.19 - BARCELONA • Barcelonès

‘Recircula challenge: Vuit equips d’estudiants presenten solucions innovadores per eliminar residus plàstics

Lunes, 08 de Julio de 2019

La final del concurs es portarà a terme aquesta tarda al Campus Diagonal- Besòs

Aquesta competició, que té l'objectiu d'aportar solucions als problemes reals de l'economia circular, està organitzada per la UPC i l'AMB

L'Escola d'Enginyeria Barcelona Est (EEBE), al Campus Diagonal Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) (Avda. Eduard Maristany, 16, de Barcelona) acollirà la final del torneig Recircula Challenge 2019 els dies 5 i 6 de juliol, una competició en què equips d'estudiants han treballat al llarg dels darrers mesos per tal de plantejar solucions creatives que permetin avançar cap a un món més sostenible amb l'eliminació de residus plàstics, concretament d'eliminar films i bosses de plàstic. 
 
El concurs es tancarà amb la presentació de les propostes dels equips finalistes dissabte 6 de juliol de 17 h a 19.30 h en un acte obert al públic prèvia inscripció i que es clourà amb el lliurament de premis. El concurs atorgarà un primer premi de 3.000 euros per a l'equip guanyador, així com un accèssit de 1.500 euros, a més de l'oportunitat d'incubar ambdós projectes a la UPC.
 
Els projectes finalistes d'aquesta edició del concurs són Plasticdetoxx, la Plataforma Reditus, Breaking Plastics, Proposta 2040hub, Be0plastic, Projecte Re-Care, Gr3en i Temasmat. Les propostes que han treballat els equips d'estudiants de diferents universitats catalanes es poden consultar al blog del Recircula Challenge.
 
Solucions a problemes urgents de l'economia circular
 
Recircula Challenge 2019 és la primera edició d'aquesta competició organitzada per la UPC i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el marc del Hub Recircula, amb l'objectiu d'aportar solucions a problemes reals i urgents de l'economia circular.
 
El Hub Recircula és un projecte impulsat conjuntament per la UPC i l'AMB per fer del Campus Diagonal-Besòs un referent de coneixement i pràctica de l'economia circular. Amb aquest objectiu, el Hub ofereix activitats de formació i intercanvi entre empreses, institucions, professionals, docents i estudiants per tal d'impulsar projectes col·laboratius a l'entorn de la reducció de residus i la generació de canvis en el model de producció i consum.