8.7.19 - LLEIDA • Segrià

La Paeria es compromet a treballar per evitar desnonaments de famílies vulnerables

Lunes, 08 de Julio de 2019

Reunió aquest divendres amb la Plataforma d’afectats per la hipoteca per parlar, entre altres, de l’estat de l’habitatge social i d’emergència a la ciutat, de problemàtiques en el lloguer o en el subministrament de servis bàsics o de protocols a seguir en casos d’urgència


El tinent d’alcalde Sergi Talamonte i la regidora Regina Cairol s’han reunit aquest divendres amb els representants de la Plataforma d’afectats per la hipoteca. Foto: Aj.Lleida.
L’Ajuntament de Lleida, a través de les regidories d’Habitatge i de Polítiques per als Drets Socials, es compromet a treballar per evitar desnonaments de famílies vulnerables. El tinent d’alcalde Sergi Talamonte i la regidora Regina Cairol s’han reunit aquest matí amb els representants de la Plataforma d’afectats per la hipoteca (PAH) per tractar la problemàtica actual en aquest àmbit, amb la voluntat de donar resposta a les persones que es troben en aquesta situació.
Durant la reunió, que Talamonte ha qualificat de llarga –més de 4 hores- i profitosa, s’han posat sobre la taula diverses qüestions que es treballaran de manera imminent. El tinent d’alcalde ha reiterat que no han de produir-se més desnonaments de famílies vulnerables o sense capacitat per pagar el lloguer i amb criatures, perquè per damunt de tot “s’han de defensar els menors”. Per això, entre altres, s’ha parlat de la recuperació de pisos, de temes vinculats a la pobresa energètica i el subministrament de serveis bàsics (aigua, llum i gas) o de conèixer els expedients i actuacions de la Taula d’emergència.
Una de les decisions que s’han pres és l’elaboració d’un informe amb les problemàtiques amb què es troba la PAH per saber les casuístiques i com es pot atendre les necessitats d’habitatge que se’n generen. També es farà la revisió d’ofici dels habitatges de lloguer social i d’emergència de famílies vulnerables (per assegurar el compliment i donar cobertura d’acord a la Llei vigent), així com una avaluació del protocol per adreçar-se a l’Ajuntament. El tinent d’alcalde ha assegurat que una de les prioritats del nou govern és afrontar el tema del dret a l’habitatge per pal·liar les emergències socials que puguin derivar-se de desnonaments o de situacions de dificultat per pagar el lloguer o els subministraments bàsics.
La setmana que ve la Paeria es reunirà amb Habitatge a Barcelona per avançar en la millora i la coordinació en polítiques d’habitatge.