30.7.19  • Pla d'Urgell

Panadés reunirà els alcaldes del Pla d'Urgell per les queixes  per l'estat i sinistralitat a l'autovia A2

Martes, 30 de Julio de 2019

El president del Consell Comarcal buscarà suports institucionals per plantejar a Foment un tercer carril en el tram de les comarques de Lleida perquè "és hora de dir prou"


El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés.
El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, vol portar a debat i consens dels alcaldes i les alcaldesses de la comarca un manifest per reclamar al Ministeri de Foment la construcció d'un tercer carril a l'autovia A2,  al seu pas pel Pla d'Urgell, davant l'estat de conservació d'aquesta via ràpida i la sinistralitat viària que registra.
Panadés  vol parlar amb el Consell d'Alcaldes "perquè és hora de dir prou. Tots hem vist el que s'ha deteriorat". "La seguretat a l'autovia és el que més ens preocupa" i ha afegit que caldrà buscar també suport amb les Cambres de Comerç de Lleida i de Tàrrega, institucions i altres agents econòmics "per a veure si, entre tots, podem fer força a Foment".
El també alcalde de Poal ha explicat en roda de premsa que la meitat dels municipis de la comarca "o bé limiten amb l'autovia o bé els hi creua pel seu terme municipal" i que aquest traçat es va posar en servei fa 27 anys amb una realitat de volum de trànsit i de polígons industrials limítrofs molt diferent a l'actual. "Com que sabem que tot és lent, hem de començar a fer-nos sentir".
Panadés ha explicat que l'A2 és un dels principals corredors econòmics i de mobilitat territorial. Creua el Pla d'Urgell d'oest a est pels termes municipals de Bell-lloc d'Urgell, Sidamon, Palau d'Anglesola, Fondarella, Mollerussa, Vila-sana, Golmés i Castellnou de Seana, i és estratègica pel posicionament d'activitats econòmiques, especialment per al sector agroalimentari i logístic, fortament arrelat al Pla d'Urgell.
Segons dades públiques de sòl logístic a Lleida, la superfície de magatzem logístic de la comarca ja era de 120.000 metres quadrats al 2015, només superada pel Segrià a les comarques de Lleida. L'A2 és l'única opció de via ràpida al Pla d'Urgell.