11.9.19 - GIRONA • Gironès

La Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació de Girona commemoren conjuntament la Diada demanant unitat d'acció

Miércoles, 11 de Septiembre de 2019

La Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Girona han celebrat aquest dimecres al matí la Diada Nacional de Catalunya en un acte institucional conjunt que ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona.


Acte institucional de la Diada a Girona. Foto: govern.cat.
La commemoració ha estat encapçalada pel delegat del Govern a Girona, Pere Vila; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. També hi han assistit representants de les diverses institucions, així com membres de la societat civil.

En el seu parlament el delegat del Govern, Pere Vila, ha recordat que torna a ser “una diada especial perquè hi ha presos polítics i govern a l’exili”. Vila també ha volgut enviar un missatge encoratjador dies abans de la sentència del procés “el país ha sabut sortir de situacions complicades”. El delegat ha remarcat que, malgrat la reivindicació política, la Diada també és de la gent “tenim present, però sobretot tenim futur i mai hem de renunciar al que som, perquè seria un gran error. Cal confiar en Catalunya, les seves institucions i la seva gent”.

Per la seva banda el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat que “com a país no podem descartar cap via que pugui ser necessària per assolir els nostres objectius polítics i socials. No ens ha de fer por parlar de res, si al darrere hi afegim, tal com fem des de l’inici de les mobilitzacions el 2012, les paraules “per via pacífica”. No hem de renunciar a exigir l’ajut internacional i a reclamar a l’Estat espanyol que reflexioni sobre allò que li estan dient des de múltiples institucions internacionals, començant per les Nacions Unides”.

Per acabar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat que “aquesta diada repeteix un entorn excepcional, amb presos i exiliats polítics, i en una evident involució democràtica a l’Estat Espanyol. Aquesta ha de ser la Diada de reprendre la iniciativa de tornar-nos a convèncer que és possible aconseguir el futur que volem per a Catalunya”.

L’acte commemoratiu ha comptat amb l’actuació musical del tenora i compositor Jordi Molina que ha interpretat El Ball de l’Àliga de la Patum de Berga, El cant dels ocells, Girona m’enamora i l’Himne dels Segadors.