19.12.11 - CALAFELL • Baix Penedès

L'Ajuntament de Calafell suspèn la paga d'incentivació del personal per evitar acomiadaments

Lunes, 19 de Diciembre de 2011
Calafell (ACN).- L'Ajuntament de Calafell ha decidit suspendre temporalment la paga d'incentivació dels treballadors del consistori per evitar acomiadaments de personal. Segons ha explicat a través d'un comunicat, el passat 15 de desembre l'equip de govern es va reunir amb els sindicat per negociar mesures d'estalvi i van acordar reduir la despesa de personal sense haver d'acomiadar treballadors. L'Ajuntament recalca que la suspensió d'aquesta paga extra, que se suma a les 14 pagues que els treballadors seguiran rebent, aplicarà només el 2012. De cara als anys següents, "caldrà veure quina és la situació econòmica de l'Ajuntament", remarca, i assegura que si aquesta és favorable la paga d'incentivació es recuperarà.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Calafell (Baix Penedès), format per CiU i PP, ha decidit aplicar "mesures d'estalvi, racionalització i optimització dels recursos" al personal del consistori eliminant la paga d'incentivació, la quinzena paga que la plantilla de l'Ajuntament rebia fins ara "amb la finalitat d'incentivar una millora de la productivitat i aconseguir un increment en la qualitat de la funció pública".

Segons l'equip de govern, la situació econòmica actual "fa que sigui insostenible per a l'Ajuntament continuar pagant aquesta paga extra", de manera que se suspèn, de moment, durant el 2012. El consistori entén aquesta mesura com a "pal·liativa" per evitar haver de fer acomiadaments de personal.

Segons remarca l'Ajuntament, del 2002 a 2011 l'import corresponent al capítol de personal s'ha doblat passant de 7 milions a 13 milions d'euros, malgrat que el nombre de personal treballador només s'ha incrementat en 60 persones.

L'equip de govern també ha explicat als sindicats que estudiarà els complements de productivitat i disponibilitat per tal que els treballadors que els reben compleixin amb els requisits d'assistència, puntualitat, assoliment d'objectius i formació, que el cobrament d'aquest complement estableix.