19.12.11 - VIC • Osona

L'Ajuntament de Vic aprova desprendre's de Casa Comella amb el suport del PSC

Lunes, 19 de Diciembre de 2011
Vic (ACN).- L'Ajuntament de Vic ha aprovat durant el ple d'aquest dilluns la desafectació de Casa Comella com a bé de domini públic. Després d'una subhasta, el grup Bon Preu es va adjudicar l'immoble i la votació al ple era el pas necessari abans d'efectuar la venda. Mentre que la resta de grups de l'oposició han mantingut el vot en contra, el canvi de vot del PSC ha permès obtenir la majoria absoluta necessària per tirar endavant la proposta i no la majoria simple tal com es va aprovar en el ple de novembre. Des del PSC, el portaveu, Jacint Raurell, ha assenyalat que el canvi "simplement es deu a una negociació política". Quan es formalitzi la compra, l'Ajuntament de Vic rebrà 1,111 MEUR per la transacció.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assenyalat que des del consistori es vol "reordenar" les propietats de l'ajuntament per respondre a qüestions purament econòmiques. Segons el batlle, el manteniment de l'edifici de Casa Comella on hi havia fins ara els serveis socials de la ciutat "és molt car" i, d'altra banda, per les característiques arquitectòniques no s'hi pot fer obres de remodelació o adequació. Vila d'Abadal ha demanat "comprensió" a l'oposició perquè, aquesta acció es porta a terme amb l'objectiu de "capitalitzar" la tresoreria de l'ajuntament.

Amb tot, SI, ICV, CUP i PxC s'han ratificat en el seu vot en contra. Mentre que SI ha qüestionat la legalitat del procés i ha mostrat dubtes sobre el procés de taxació, el portaveu d'ICV, Xavier Tornafoch, i des de la CUP s'ha assenyalat que "Casa Comella forma part del patrimoni municipal i no es pot vendre".

D'altra banda, Tornafoch ha demanat "rigorositat" en les votacions que se sotmeten al ple ja que, "així, no haurem de votar diverses vegades el mateix" i també ha qualificat el procés d'il·legal i ha dit que "és susceptible de que algú es pugui queixar perquè l'ajuntament ha corregut massa en el procés". En aquest punt, l'ecosocialista feia referència al fet que en l'anterior ple es cometés l'error de donar per bona una votació guanyada amb majoria simple (amb els vots a favor de CiU i ERC), mentre calia guanyar-la per majoria absoluta.

El PSC tot i haver reconegut que l'acord ha estat fruit d'una negociació política ha argumentat el vot a favor perquè també s'ha donat una millora en el preu de sortida de més de 300.000 euros. A més, l'ofertant, Bon Preu, és una empresa "idònia" ja que és "catalana i de la comarca, amb sensibilitat i amb recursos". A més, el portaveu del PSC, Jacint Raurell, també ha explicat que el seu grup ha reconsiderat el vot perquè "tot i el canvi de lloc es mantenen tots els serveis que ofereix l'ajuntament".

Raurell ha explicat que el pagament per Casa Comella permetrà al consistori resoldre "tensions de tresoreria" que es deuen en gran part al retard dels pagaments de la Generalitat. Entre d'altres, l'acord destinarà una part dels diners a condicionar el local del Banc dels Aliments, al condicionament de la Llotja del Blat perquè aculli Turisme i a canviar alguns dels serveis informàtics de l'espai de noves tecnologies de l'ajuntament, el VIT.