19.12.11 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

Uns 200 ciutadans manifesten el seu malestar a la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Lunes, 19 de Diciembre de 2011
L'Hospitalet de Llobregat (ACN).- Més de 200 ciutadans s'han aplegat aquest vespre a la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet, la segona ciutat de Catalunya i la major en mans del PSC, per mostrar el seu descontent sota el lema 'Salvem L'H'. Rere l'eslògan han protestat membres de tots els moviments que s'han activat últimament en aquesta ciutat tradicionalment contestatària: des d'afectats per la hipoteca fins als avis que ocupen el CAP Marina, que porta un mes i mig tancat a Bellvitge; passant per treballadors de l'hospital d'aquell barri; indignats; veïns i els professionals de la TV local, que l'alcaldessa vol clausurar. Els manifestants han expressat el seu descontent amb les administracions en un acte sense incidents.

Sota el lema general de 'Salvem L'H' s'han agrupat els diversos moviments socials que, des de fa mesos, canalitzen el malestar d'alguns ciutadans per la situació de crisi, l'actuació de les administracions en aquest context i les retallades.

Han tingut un paper destacat algunes desenes de joves 'indignats' que van acampar a la plaça durant unes setmanes aquest estiu, després de les eleccions locals, i que des de llavors participen en algunes d'aquestes protestes.

Una d'elles és l'ocupació del CAP Marina de Bellvitge, que va deixar de funcionar a inicis de novembre i des de llavors roman ocupat. Pocs confien en aconseguir la seva reobertura, però desenes de persones grans del barri hi segueixen dormint. Moltes d'elles han acudit aquest vespre a la plaça de l'Ajuntament.

També han participat en la protesta treballadors i membres de la junta de personal del proper hospital de Bellvitge, que tallen la Gran Via cada dimecres des de fa gairebé quaranta setmanes per protestar contra el tancament d'alguns llits al centre.

I alguns dels 40 professionals de la Televisió de l'Hospitalet, que aquest dimarts pot quedar definitivament clausurada si el ple de la ciutat aprova uns pressupostos que no preveuen la seva continuïtat.

Els manifestants, a banda d'exposar les seves queixes amb totes les administracions, tant la local, en mans del PSC, com la catalana, en mans de CiU, han col·locat regals simbòlics per als polítics a l'arbre de Nadal que aquests dies decora la principal plaça de la segona urbs catalana. Alguns paquets tenien cartells en els quals s'hi podia llegir 'Pressupostos dignes i justos', 'Dignitat' o 'Solidaritat i justícia'.

La protesta s'ha desenvolupat sense incidents i, després, les desenes de joves indignats que hi ha acudit han romàs a la plaça per celebrar-hi una assemblea.