26.9.19  • Segrià

Llum verda a tres projectes d'impuls de l'activitat econòmica al Segrià

Jueves, 26 de Septiembre de 2019

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida autoritza l’ampliació d’una cooperativa a Torres de Segre; la millora i col·locació d’una instal·lació fotovoltaica a una central hortofrutícola a Alcarràs, i el trasllat i ampliació d’un taller mecànic a Alguaire


En taronja, ubicació actual de la cooperativa. Foto: govern.cat.
La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, amb l’assistència del secretari d’Hàbitat  Urbà i Territori, Agustí Serra, ha donat avui el vistiplau definitiu a tres projectes que impulsaran l’activitat econòmica a diferents municipis de la comarca del Segrià, com són Torres de Segre, Alcarràs i Alguaire.
 
Així, a Torres de Segre s’ha aprovat un pla parcial que permetrà l’ampliació de la Cooperativa Agrària Verge de Carrassumada, dedicada al comerç de fruita dolça des de fa gairebé 60 anys.
 
La cooperativa es troba en continuïtat a la trama urbana i ocupa una superfície de 6.700 m2. Amb el nou pla, es podrà ampliar en un solar annex fins a ocupar un total de 12.579 m2, el que permetrà la construcció de noves naus i l’increment de la seva activitat.
 
D’altra banda, la Comissió ha informat favorablement el projecte per millorar i modernitzar les instal·lacions de la central hortofrutícola que l’empresa Fruits de Ponent té a Alcarràs, a la carretera de Valmanya amb el Camí de les Coves.
 
D’aquesta manera, es milloraran els accessos, amb l’adequació d’una rotonda i la pavimentació de formigó, i la zona d’aparcament, amb la construcció d’una marquesina. També es construirà una caseta de control d’accessos, s’instal·laran dos mòduls per a serveis als xofers i es regularitzarà un magatzem existent.
 
Aquest projecte es complementarà amb una instal·lació fotovoltaica de 1.220 kW de potència, que ocuparà 13.690 m2 de la coberta de la central hortofrutícola. La col·locació de plaques solars tindrà un cost superior al milió d’euros i permetrà a l’empresa una reducció dels seus costos elèctrics.
 
Millor ubicació i accessibilitat
 
Finalment, la Comissió ha donat conformitat a una modificació del planejament d’Alguaire que permetrà el trasllat i ampliació del taller mecànic Germans Galiano. L’empresa es troba actualment en una cruïlla del nucli urbà, en un entorn residencial, el que genera problemes de convivència entre els diferents usos i limitacions a l’hora d’ampliar el negoci.
 
El taller es traslladarà a uns terrenys situats en el nucli de la Mata de Pinyana, entre la carretera N-230 i l’antiga fàbrica tèxtil, amb millors accessos. Aquest fet possibilitarà que l’empresa passi d’ocupar 1.500 m2 a 8.000 m2.