7.10.19 - BADAJOZ

L'ACM guanya el Premi CCIL19 a la millor pràctica al 1r Congreso de Control Interno Local, celebrat a Badajoz

Lunes, 07 de Octubre de 2019

Aquest nou servei pretén posar a disposició dels ens locals catalans mecanismes de control i anàlisi intern de l'administració local, gràcies a una contractació centralitzada i agrupada que facilita tràmits, dona seguretat jurídica i potencia l'estalvi econòmic.


Imatge de l’entrega. Foto: ACM.
El president del Fòrum Comarcal de l'ACM, Jordi Xargay, va recollir aquest dijous a Badajoz el Premi CCL19 a la millor pràctica centrada en metodologia de control intern. El vicepresident de la Diputació de Badajoz va lliurar-li el guardó. Concretament, es va guardonar l'Acord marc de serveis d'auditoria de control intern que la Central de Compres de l'ACM va licitar a mitjans d'any i adjudicarà aquest mes d'octubre.

Aquest nou servei pretén posar a disposició dels ens locals catalans mecanismes de control i anàlisi intern de l'administració local, gràcies a una contractació centralitzada i agrupada que facilita tràmits, dona seguretat jurídica i potencia l'estalvi econòmic. Una bona gestió del control intern, al marge de suposar mecanismes d'eficiència en la prestació dels serveis públics, pot suposar estalvis econòmics que retornen a una millora i més alta capacitat per gestionar els esmentats serveis públics. De fet, en el ple del Congrés a Badajoz aquesta innovadora licitació ha estat exposada per Carles Bassaganya i Gemma Cateura, responsables tècnics d'aquesta licitació de la Central de Compres.

El president de l'ACM, Lluís Soler, valora aquest guardó que "reconeix la tasca que des de fa anys està realitzant l'ACM a través de la Central de Compres per facilitar el dia a dia als ens locals i, sobretot, dotar de serveis i productes a ajuntaments petits i mitjans amb condicions econòmiques que rarament aconseguirien si no fos per una adquisició centralitzada".

L'ACM ha presentat l'experiència durant el Congrés de Control Intern Local (CCIL) que es celebrava a Badajoz i que es fa per primera vegada a Espanya. Aquest congrés és un punt de trobada dels professionals que tenen encomanada la tasca del control intern i extern de les administracions, així com de les firmes i empreses que presten serveis d'aquesta tipologia a l'administració. El Congrés arriba just quan s'ha començat a aplicar el Reglament de Control Intern Local (RD 424/2017.

El congrés premiava dues categories: el millor article doctrinal sobre Control Intern Local i la millor bona pràctica en metodoliga de Control Intern Local. Aquesta segona categoria és la que ha guanyat l'ACM i anava adreçada a seleccionar una bona pràctica realitzada per organitzacions municipals i supramunicipals, així com projectes inspiradors en l'àmbit de l'exercici de la funció interventora i el control financer, que suposin una aportació contundent al conjunt de la professió o siguin canvis que ajudin a contribuir a millorar les dinàmiques diàries de l'organització, encaminades a assolir un model de control intern eficaç.