10.10.19 - BARCELONA • Barcelonès

Arimany referma l’aposta de la Diputació per la transparència com a fonament del bon govern

Jueves, 10 de Octubre de 2019

Ho ha dit durant l’acte d’inauguració de la  jornada anual  per electes i tècnics municipals de Govern Obert

El diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, ha destacat que «la transparència com a fonament del bon govern ha vingut per quedar-se». Ho ha dit durant l’acte d’inauguració de la  jornada anual  per electes i tècnics municipals de Govern Obert, celebrada a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i organitzada pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya amb el suport del Govern de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Durant el seu discurs, Arimany ha demanat als governs locals que es potenciï l’accés a la informació pública mitjançant els portals, es millorin les respostes a les sol·licituds i es promogui la publicació de dades obertes. El diputat també ha recordat que «les lleis de transparència, l’estatal i particularment la catalana, constituïen un repte tècnic, organitzatiu i cultural al que calia fer-hi front per part de totes les administracions».

Finalment, Arimany ha ressaltat que «el resultat assolit és reconegut i valuós» i que, un bon exemple d’aquest èxit, és «que pràcticament tots els ajuntaments catalans tinguessin en marxa el seu portal de transparència en un que podem qualificar, comparativament amb altres obligacions, de temps rècord».