11.10.19 - LLEIDA/ MOLLERUSSA • Segrià/ Pla d'Urgell

Els alcaldes de Lleida i Mollerussa parlen d’iniciatives comunes i estratègiques per al territori

Viernes, 11 de Octubre de 2019

Miquel Pueyo i Marc Solsona s’han reunit avui a Paeria amb la voluntat de teixir sinergies conjuntes per fer de Lleida un territori competitiu


Imatge de la reunió. Foto: Paeria/Javi Martín.
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha rebut aquest divendres a la Paeria l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, amb la voluntat d’articular accions conjuntes per afavorir el territori i fer de Lleida un espai competitiu. Pueyo ha assenyalat que el segle XXI és el de les ciutats i que Lleida té escenaris d’interès en el seu entorn més proper per establir una relació, construïda basant-se en la confiança, la lleialtat, per damunt de la diversitat política i dins del marc d’autonomia municipal.

L’alcalde de Lleida ha recordat que l’actual govern de la Paeria ja ha manifestat el propòsit de crear una relació respectuosa i proactiva amb les ciutats de l’entorn, amb un lideratge de respecte mutu. Per això, amb l’alcalde de Mollerussa s’ha parlat d’”oportunitats polítiques, econòmiques i estratègiques que poden néixer d’una cooperació i d’un flux comunicatiu i d’iniciatives preses en comú”. Aquest entorn faria referència a les poblacions del sud del Montsec, agrupades a la Plana de Lleida, com són Balaguer, Les Borges Blanques, Mollerussa, Tàrrega, Cervera i Lleida.

En la mateixa línia, Solsona ha agraït la trobada amb el paer en cap, la primera des que fa nou anys és alcalde de Mollerussa. Segons ha dit, hi ha molt treball a fer, “amb oportunitats perdudes però també un futur ple de complexitats i d’oportunitats”, pel que cal tenir aliances al territori per aprofitar-les (tall de veu M.Solsona). L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell ha reiterat que en l’acció conjunta s’ha de respectar l’autonomia municipal i trobar els temes que puguin ajudar a defensar interessos comuns.