5.11.19 - BARCELONA • Barcelonès

El president de l'ACM, Lluís Soler, es reuneix amb la Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga

Martes, 05 de Noviembre de 2019

Durant la trobada s'ha parlat de la voluntat de matenir sinergies entre el món local i el Departament de Cultura per elaborar un pla d'accions per potenciar el municipalisme a nivell internacional a través de la cultura per promoure l'intercanvi de bones pràctiques.


Imatge de la reunió. Foto: ACM.
El president de l'ACM, Lluís Soler, i la secretària general, Joana Ortega, s'han reunit aquest dilluns a la tarda amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, en la primera de la sèrie de trobades que faran amb els representants del Govern català per apropar les inquietuds del municipalisme.

Durant la trobada s'ha parlat de la voluntat de matenir sinergies entre el món local i el Departament de Cultura per elaborar un pla d'accions per potenciar el municipalisme a nivell internacional a través de la cultura per promoure l'intercanvi de bones pràctiques. Les bases ja es van posar fa unes setmanes a Brusel·les, quan en el marc de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, es va fer una trobada amb delegada del Govern de la Generalitat a la Unió Europea, Meritxell Serret.

El president de l'ACM, Lluís Soler, ha destacat que "l'ACM, com a aliada estratègica del municipalisme català, vol treballar colze a colze amb el Govern en favor de la cultura, fent-la més accessible, universal i vertebradora de la vida als pobles i ciutats de Catalunya". En aquest sentit, hi ha moltes iniciatives, actes i espais culturals que "generen oportunitats de dinamització territorial, però que requereixen de les eines i recursos necessaris per fer-les realitat o sostenir-les".

A la reunió s'ha parlat de la necessitat de disposar d'un Pressupost que incrementi la partida destinada a Cultura i als equipaments culturals del país, que en els últims anys han vist reduïdes les aportacions. Tant des de l'ACM com des de la Conselleria de Cultura s'ha expressat la voluntat de mantenir un diàleg constant i vies de col·laboració.

L'Associació Catalana de Municipis té un fort lligam amb la cultura del país, mitjançant la representació en multitud de Consells, Òrgans, i Comissions, així com els programes de suport i producció d'activitat cultural.