29.11.19 - L'HOSPITALET • Barcelonès

Prop d’una desena d’activitats a L’Hospitalet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat

Viernes, 29 de Noviembre de 2019

Coincidint amb la celebració el 3 de desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que busca sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu

L’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat realitzen durant els mesos de novembre i desembre diferents activitats per commemorar aquest dia

L’Hospitalet celebrarà per dissetè any consecutiu aquest 3 de desembre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per fer-ho l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han organitzat tota mena d’activitats que busquen sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu. Les persones amb discapacitat, “la major minoria del món”, representen un 15% de la població mundial, però, tot i això, s’enfronten a barreres a la participació en tots els aspectes de la societat.

Per conscienciar sobre una situació que a la ciutat viuen gairebé 23.000 persones l’Ajuntament ha programat una sèrie d’activitats que es desenvolupen els dies que envolten el 3 de desembre. A tall d’exemple, se celebren tres tallers organitzats pel Programa Municipal d’Atenció a les Persones amb Discapacitat que treballaran sobre tres eixos d’interès especial per a la formació d’infants i joves, escoles i instituts. Així, dos d’aquests tallers se celebren a l’Auditori Barradas. Demà, 29 de novembre, a partir de les 9 hores hi haurà una xerrada i experiència pràctica “La no discriminació i el reconeixement de la diversitat funcional”. També a l’Auditori Barradas, l’11 de desembre, a les 9.30 hores, es tractarà l’educació inclusiva a partir dels valors de la diversitat i la convivència amb un espectacle interactiu de titelles. I al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, el 10 de desembre, a les 11 hores, es farà una sessió informativa sobre l’accessibilitat comunicativa i sistemes alternatius de la comunicació, a càrrec de l’associació Aposs. També diferents col·lectius han programat altres activitats fins l’11 de desembre. (Vegeu-les en el  programa adjunt.)

Entre les 23.000 persones amb algun tipus de discapacitat a L’Hospitalet hi ha 7.921 persones amb problemes físics motòrics, 5.095 persones amb problemes físics no motòrics, 4.364 persones amb malaltia mental i 1.408 persones amb problemes visuals.

La commemoració d’aquests dies serveix per donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional, un col·lectiu per la inclusió del qual l’Ajuntament de L’Hospitalet treballa durant tot l’any. Un dels pilars d’aquesta feina és el programa de relació amb les entitats, que estan incorporades al Consell del Servei Social mitjançant la Taula Sectorial de Persones amb Discapacitat.