23.1.20 - CATALUNYA

El president Torra demana a la ciutadania "màxima atenció i prudència i cap relaxament" en el tram final de la tempesta Gloria

Jueves, 23 de Enero de 2020

A les 6.40 hores s’ha aixecat el confinament i el reallotjament preventiu que el Govern va activar dimecres a la nit per als veïns de 26 municipis de la conca del Ter.


Imatge de la reunió d’aquest dijous al matí del Consell Assessor del Pla d’Emergències INUNCAT. Foto: Govern.cat.
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dijous al matí, “a tota la ciutadania, la màxima atenció i prudència” davant les hores que queden encara del temporal Gloria. “Som en el tram final, però ens falten encara sis hores meteorològiques; cap relaxament, un punt de tensió i seguim sempre les instruccions dels serveis d’emergències”, ha dit.
El cap de l'Executiu ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyat del conseller d'Interior, Miquel Buch, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després de la reunió del Consell Assessor del pla INUNCAT, que ha aixecat, a les 6.40 hores del matí, el confinament i reallotjament preventiu acordat aquest dimecres a la nit per als veïns de 26 municipis de la conca del Ter. En aquest sentit, el president Torra ha avisat que, tot i que s’hagin aixecat aquestes restriccions, “no es pot acabar de descartar que s’hagin de prendre noves mesures preventives de confinament i reallotjament en les properes hores”.
El cap del Govern ha volgut traslladar el seu agraïment “a tota la ciutadania del país pel seu capteniment aquesta nit, als alcaldes per la seva col·laboració i als serveis d’emergència per la seva professionalitat”. “Portem quatre dies i ens hem d’alegrar de com aquest país ha sabut reaccionar a aquest episodi excepcional”, ha afirmat. Finalment Quim Torra ha lamentat també que el temporal ha provocat la mort d’una persona aquest dimecres a Palamós i la desaparició d’una segona, que encara no s’ha pogut localitzar.
El conseller Buch, per la seva banda, ha explicat que “l’episodi d’alerta encara està actiu, en cap cas s’ha tancat i tota precaució serà poca. Des de diumenge estem enviant aquest missatge a tota la ciutadania, fins que no tanquem l’episodi. Demanem molta prevenció i molta precaució als ciutadans”, ha insistit.
El titular d’Interior ha transmès un missatge d’agraïment “a totes les persones que han treballat aquesta nit d’una manera interminable. Ha estat una nit intensa i s’hi ha treballat de valent”.
El conseller també ha fet especial esment a la ciutadania explicant que “no hem tingut cap problema a l'hora de transmetre la comunicació, els ciutadans han entès que estàvem allà per la seva seguretat”, i als ajuntaments que “han estat treballant de valent tota la nit, en permanent contacte amb el CECAT, l’administració local, al peu de carrer, la que treballa més a prop de la ciutadania una vegada més ha respost positivament”.