05.2.20 - ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

Consens metropolità per fer front al mal estat de les línies elèctriques a les zones de muntanya de Barcelona

Miércoles, 05 de Febrero de 2020

El Consell Metropolità va aprovar el 27 de gener per unanimitat una moció presentada pel grup de CAT Torrelles sobre el mal estat de les línies elèctriques a les zones de muntanya de l'àrea metropolitana Barcelona.


Foto: Federació Catalana de Municipis.
En nom del govern metropolità, el vicepresident executiu de l'AMB Antonio Balmón ha donat suport a aquesta moció en el plenari i ha afirmat que "cal intensificar les relacions amb les companyies elèctriques per aclarir la planificació i intervenció en el territori".

La setmana passada, el temporal Gloria, amb la seva excepcionalitat, va posar de manifest la manca de manteniment i inversió en les línies elèctriques per part d'Endesa, que va deixar sense llum molts ciutadans metropolitans.

La moció no només fa palès el dèficit d'inversió i manteniment en les línies de mitjana i baixa tensió des de fa més d'una dècada, sinó també el deficitari servei d'atenció als clients i a les administracions afectades. En aquest sentit, el 2010 la companyia va oferir un servei de línia directa amb els responsables municipals, però mai no ha estat de qualitat ni ha atès els dubtes i demandes plantejats pels usuaris ni pels municipis.