10.2.20 - VIC Osona

L'ACA comença els treballs per segellar i integrar el dipòsit de fangs de la depuradora de Vic

Lunes, 10 de Febrero de 2020

S’han iniciat ja les obres que suposaran una inversió d’1,2 milions d’euros


Foto: Govern.cat.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres de clausura i impermeabilització del dipòsit de fangs a la depuradora de Vic, a la comarca d’Osona, que tindran una durada aproximada de cinc mesos.

Les obres, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, consistiran en impermeabilitzar les superfícies de l’antic dipòsit, dur a terme el condicionament del terreny per a recollir i conduir les aigües de pluja i fer una integració del paratge en el seu entorn natural, garantint així al màxim la protecció del medi ambient.

Aquest dipòsit va romandre operatiu entre els anys 1996 i 2000, període durant el qual s’hi van destinar fangs de depuradora que no es podien valoritzar. Des de la seva aturada s’hi han dut a terme tasques de manteniment i control. En l’actualitat la pràctica totalitat dels fangs produïts a Catalunya com a resultat del servei de sanejament de les aigües residuals urbanes són valoritzats.

Un cop finalitzin els treballs, el mateix contracte preveu el manteniment de l’abocador durant el primer any després de la seva clausura.