11.2.20 - CATALUNYA

L'Agència de Residus de Catalunya atorga 650.000 euros per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització dels residus municipals

Martes, 11 de Febrero de 2020

Entre els ens locals beneficiats, es troben l’Ajuntament de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), l’Ajuntament de Santa Pau (la Garrotxa) i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. 


Activitat contra el malbaratament alimentari organitzada per la UdL. Foto: Govern.cat.
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar 650.000 euros en ajuts per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals a ens locals, entitats sense ànim de lucre i universitats.

Uns 235.000 euros es destinaran a finançar nou ens locals –quatre de Barcelona, un de Girona, dos de la Catalunya Central i dos de l’Alt Pirineu i Aran– per desenvolupar actuacions centrades en l’elaboració de plans locals de prevenció; donar suport a actuacions contra el malbaratament alimentari; fomentar la reutilització d’objectes; impulsar el desenvolupament d’activitats de preparació per a la reutilització de residus; i impulsar l’elaboració  d’estudis de pagament per generació adreçats a la prevenció i la seva implantació.

L’agència atorgarà uns 414.000 euros a 15 entitats sense ànim de lucre i universitats –11 de Barcelona, una de Girona, cinc de la Catalunya Central, dos de l’Alt Pirineu i Aran i una de Lleida– per a projectes de prevenció del malbaratament alimentari i el foment de la reutilització d'objectes.

Entre els ens locals, alguns als quals s’ha compromès un pressupost són l’Ajuntament de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), l’Ajuntament de Santa Pau (la Garrotxa) i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Entre les entitats sense ànim de lucre i universitats, hi ha l’Associació Social Andròmines, la Fundació de Banc de Recursos i la Fundació Ampans de Manresa (Bages).