11.2.20 - BARCELONA Barcelonès

L’ACM es reuneix amb Joan Canadell per parlar de millora de la competitivitat i promoció internacional

Martes, 11 de Febrero de 2020

La reunió ha explorat possibles col·laboracions entres les dues entitats i ha abordat qüestions com la creació d’ocupació, l’emprenedoria, la captació d’inversions, la promoció econòmica i la competitivitat.


Imatge de la reunió. Foto: Associació Catalana de Municipis.
El president de l’ACM, Lluís Soler, i la secretària general, Joana Ortega, s’han reunit aquest dilluns amb el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Joan Canadell.

La reunió ha servit per tractar possibles col·laboracions entres les dues entitats, així com plantejar qüestions que afecten l’agenda municipalista relatives a la creació d’ocupació, emprenedoria, la captació d’inversions i la promoció econòmica i la competitivitat.

El president de l’ACM, Lluís Soler, ha destacat que “Tant al Consell General de Cambres de Catalunya com al municipalisme català ens mou el mateix: treballar per la creació d’ocupació estable i de qualitat, el foment de l’activitat econòmica i l’emprenedoria i la captació d’inversions, en unes relacions que volem seguir treballant i aprofundint”.

Segons el president de l’ACM, Lluís Soler, “és interessant mantenir vies de col·laboració entre el sector públic i privat, en aquest cas empresarial, de Catalunya. La suma d’esforços pot ajudar-nos a millorar la competitivitat del nostre territori, generar més riquesa i, al mateix temps, crear ocupació” i afegeix que “donar un millor servei als nostres veïns i veïnes també implica generar noves oportunitats i mecanismes perquè tothom pugui viure millor”.

L’ACM i el Conseller General de Cambres de Catalunya mantenen contactes constants i s’estan plantejant línies de col·laboració a nivell de formació per integrar els treballadors de les administracions locals dins el programa de formació professional que el Consell General de Cambres  gestiona. També a nivell internacional amb l’objectiu de promocionar les bones pràctiques locals.

A més, totes dues entitats s’han emplaçat a col·laborar en matèria de missions exteriors enfocades per sectors i països amb la intenció d’intercanviar-hi bones pràctiques i desenvolupar un conjunt d’accions de promoció internacional per ajudar a fer negocis a l’exterior.

El Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya coordina les 13 cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació del territori català, que compten amb més 680.000 empreses catalanes.

La trobada s’emmarca en la ronda de contactes que el president de l’associació manté amb representants de l’àmbit polític, econòmic i social del país per abordar l’agenda municipalista en matèria de lluita contra el canvi climàtic, de millora de la qualitat de vida i de creació de riquesa a tots els pobles i ciutats de Catalunya.