11.2.20 - CATALUNYA

Els governs locals podran disposar dels 5.000 milions de superàvit del 2019 

Martes, 11 de Febrero de 2020

El govern de l'Estat s'ha compromès a aprovar un decret-llei que autoritzi els governs locals a utilitzar els gairebé 5.000 milions de superàvit que van aconseguir el 2019.


Foto: Federació Catalana de Municipis.
El govern de l'Estat s'ha compromès a aprovar, amb la major urgència, un decret-llei que autoritzi els governs locals a utilitzar al més aviat possible els gairebé 5.000 milions de superàvit que van aconseguir el 2019.

Així es va acordar en la reunió de la Comissió Nacional d'Administració Local (CNAL), celebrada al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, celebrada aquest dilluns. En aquesta sessió, la primera de la legislatura, i en línia amb el plantejament de la FEMP, que demanava "flexibilitzar la manera de fer aquesta autorització” d'ús del superàvit, es prorrogaran a més d'un any les normatives que marquen el catàleg d'inversions financerament sostenibles -que fins ara s'han fixat amb caràcter anual-, una qüestió que facilita als ajuntaments la inversió en els seus territoris, i que també obre la porta per destinar els superàvits que els governs locals porten sumant des de fa vuit anys a minimitzar els danys ocasionats per tempestes i catàstrofes naturals, entre d'altres.