12.2.20 - CATALUNYA

Sis ajuntaments catalans reben el guardó 'Pajaritas Azules 2020' per l'excel·lència de la seva gestió

Miércoles, 12 de Febrero de 2020

A Catalunya, els ajuntaments guardonats han estat Barcelona, Lleida, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Reus i Terrassa.


Fotografia dels ajuntaments premiats. Foto: Federació Catalana de Municipis.
Trenta-cinc entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) de dotze comunitats autònomes han rebut el reconeixement per l'excel·lència de la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartró, en l'edició 2020 de 'Pajaritas Azules'. A Catalunya, els ajuntaments guardonats han estat Barcelona, Lleida, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Reus i Terrassa.

Reconegut internacional amb el Premi Europeu de Reciclatge de Paper, el programa d'ASPAPEL incrementa en gairebé un 40 per cent el nombre d'entitats que obtenen el màxim reconeixement.

El lliurament de les 'Pajaritas Azules 2020' va tenir lloc el passat 4 de febrer a Valladolid, presidit pel secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i pel president d'ASPAPEL, Jordi Mercader.

En aquesta edició 2020, l'elit està integrada per 26 entitats locals que han obtingut el màxim reconeixement per la seva excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró amb 3 'Pajaritas Azules', sis que n'han obtingut dues, i tres que n'han rebut una.

Per comunitats autònomes, Andalusia i Catalunya encapçalen la classificació amb vuit i sis entitats guardonades cadascuna, seguides de Castella-Lleó i la Comunitat de Madrid amb cinc cada una mi el País Basc amb tres. Completen la llista Castella-La Mancha amb dues i el Principat d'Astúries , Aragó, Illes Canàries, La Rioja, Illes Balears i Comunitat Foral de Navarra amb una cada una.

Les trenta-cinc entitats guardonades sumen prop de deu milions d'habitants, la seva participació en la recollida és una de les claus fonamentals de l'èxit.