20.3.20 - BARCELONA Barcelonès

El president Torra demana a la CE que "les recomanacions de l'OMS siguin respectades per tots els estats"

Viernes, 20 de Marzo de 2020

El cap de l'Executiu que “la correcta gestió d’aquesta crisi només serà possible si som capaços d’assegurar la màxima coordinació entre tots els nivells de governança”

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha enviat una carta al president del Consell Europeu, Charles Michel; al president del Comitè Europeu de les Regions, Apostolos Tzitzikostas; i a la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula Von der Leyen, entre d’altres, per demanar que “la CE asseguri que les directrius i recomanacions de l’OMS siguin estrictament respectades per tots els estats membres”. 
En la missiva, el cap de l’Executiu mostra el compromís de la Generalitat de Catalunya “amb el projecte d’integració europea” i amb “contribuir a garantir que després d’aquesta crisi la Unió Europea es faci més forta”.

En aquest sentit, apunta que “cal una coordinació i cooperació territorial per ajudar que les mesures de contenció siguin efectives” i afegeix que “la correcta gestió d’aquesta crisi només serà possible si som capaços d’assegurar la màxima coordinació entre tots els nivells de governança: local-regional-estat-europeu”.

Tal com explica el cap de l’Executiu, “la situació a Catalunya i Europa és extremadament preocupant, i el nombre d'infeccions pel Covid-19 augmenta exponencialment”. En concret, assegura que “des de Catalunya hem afrontat aquesta crisi de salut pública amb mesures concretes i estrictes tant a nivell regional com local per tal de controlar la propagació del virus”, així com “assegurar la capacitat d’atenció del nostre sistema de salut pública”.

A la mateixa carta, el president repassa algunes de les mesures propugnades pel Govern de la Generalitat, com el confinament domiciliari obligatori per a tothom; la cobertura legal i econòmica de l’estat per a les empreses perquè puguin aturar la seva activitat; impedir completament les entrades i sortides del territori català i dels altres focus de coronavirus a Espanya, i la garantia del subministrament de material de prevenció del Covid-19, entre d’altres. Un seguit de mesures que, fins avui, han estat desateses pel govern espanyol.