23.3.20 - BARCELONA Barcelonès

Campanya de la Diputació de Barcelona "Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament"

Lunes, 23 de Marzo de 2020

S’han posat a la disposició dels ens locals materials de difusió de la campanya

Foto: Diputació de Barcelona.
La Diputació de Barcelona ha dissenyat la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament” i posa a la disposició dels ens locals materials de difusió, on hi ha els telèfons d’atenció contra la violència masclista, amb l’objectiu d’interpelar directament a la ciutadania per fer-la partícep i co-responsable a l’hora de denunciar qualsevol cas de violències masclistes que en tingui coneixement.
Aquests materials, que es poden decarregar en aquest enllaç, s’han dissenyat amb la idea de difondre’ls per les Xarxes Socials i també per ser distribuïts en els comerços de primera necessitat com són: farmàcies, botigues d’alimentació, forns de pa, supermercats, llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda.
El confinament obligatori que ha derivat de l’estat d’alarma, decretat pel govern central fruit de la pandèmia del COVID 19, ha trasbalsat la vida de la població de manera general i de manera específica de les dones.
Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada estan patint una reconfiguració, davant aquesta situació d’excepcionalitat, i no poden garantir les mateixes prestacions que en condicions normals.
La convivència obligada afecta les dones víctimes de violència masclista que estaven en programes d’assistència, i que ara han pogut quedar interromputs o es presten de manera virtual, però també pot agreujar els casos de violència latent, i fer-ne aflorar de nous. Davant aquesta situació, la Diputació de Barcelona ha cercat, amb aquesta campanya, un recurs per fer arribar informació a les dones víctimes de violència.
Aquesta iniciativa complementa i se suma a les que ja impulsa la corporació per tot el territori per seguir lluitant contra aquest xacra social, ja que el confinament no ha de ser mai aïllament.