23.3.20 - SANT CUGAT DEL VALLÈS Vallès Occidental

Sant Cugat suspèn el cobrament del lloguer de l’habitatge públic


Lunes, 23 de Marzo de 2020

La mesura beneficia les 499 famílies que viuen en un habitatge de lloguer protegit. Tampoc es cobrarà els lloguers de les oficines, locals comercials, parades de mercats, aparcament i trasters

Foto: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
El consell d’administració de Promusa –l’empresa d’habitatge públic de l’Ajuntament- ha acordat aquest dilluns suspendre el cobrament de tots els lloguers dels seus immobles com a mesura per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus.

De moment la mesura s’aplicarà als lloguers del mes d'abril. Concretament, es deixarà de cobrar la mensualitat dels següents immobles:
  • 499 habitatges
  • 48 oficines
  • 91 locals comercials (incloses parades dels mercats municipals)
  • 422 aparcaments
  • 42 trasters
Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat: “El nostre objectiu és que les famílies, les empreses i els comerços disposin de la màxima liquiditat possible. No permetrem que aquesta crisi acabi afectant els col·lectius més vulnerables i el teixit econòmic local”.

Les properes setmanes l’Ajuntament i Promusa valoraran cas per cas la manera de gestionar el cobrament d’aquests lloguers en funció de cada situació econòmica. A més, l’Ajuntament farà una proposta d’ajuts i subvencions segons la situació de cada llogater.

L’Ajuntament també espera que el govern de l’estat decreti un paquet d’ajudes al lloguer per complementar les mesures que s’han pres.