26.3.20 - CAMBRILS Baix Camp

El 95% de l’Ajuntament de Cambrils ja treballa remotament amb un escriptori virtual

Jueves, 26 de Marzo de 2020

El departament d’informàtica també ha implantat un sistema de videoconferència per les reunions de les comissions i altres òrgans

Foto: Ajuntament de Cambrils.
Més de 400 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Cambrils estan treballant remotament gràcies a la ràpida implementació d’eines tecnològiques com l’escriptori virtual, l’accés al correu corporatiu i altres sistemes col·laboratius a través d’Internet.

D’aquesta manera, el personal municipal pot accedir des de l’ordinador de casa a totes les aplicacions i unitats de xarxa interna que utilitza habitualment al seu lloc de treball presencial de l’Ajuntament. Tots els documents de treball en xarxa estan penjats en servidors al núvol i s’ha creat un registre d’expedients virtual per poder continuar les tramitacions.

El departament d’informàtica de l’Ajuntament també ha desplegat un sistema de videoconferència perquè les comissions informatives, juntes de govern i de portaveus i altres òrgans municipals es puguin seguir reunint amb totes les garanties. L’eina Microsoft Teams permet celebrar reunions, mantenir debats virtuals i enregistrar les sessions de manera segura.

D’altra banda, des de la setmana passada la centraleta i els telèfons dels serveis essencials s’han reforçat i estan desviats a dispositius mòbils per poder prestar atenció telefònica a la ciutadania sense que els treballadors i treballadores s’hagin de desplaçar.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha destacat l’esforç del personal d’Informàtica que ha hagut de treballar a contrarellotge per implantar el sistema i a la resta de treballadors i treballadores que s’han hagut d’adaptar a les noves eines en molt poc temps per poder seguir fent la seva feina amb la màxima normalitat.