30.3.20 - TITULARS

L’Executiu carrega a les empreses el cost del confinament reforçat

Lunes, 30 de Marzo de 2020

Foment veu inassumible pagar el permís retribuït de la norma, que també inclou una moratòria pel tancament avui de l’activitat

El confinament total decretat pel govern espanyol ocupa les portades d’aquest dilluns. LaVanguardia assenyala que “L’Executiu carrega a les empreses el cost del confinament reforçat” i ElMundo apunta que “Sánchez improvisa una moratòria in extremis al tancament immediat”. L’Ara i L’ABC parlen d’hibernació econòmica: “Espanya fa hibernar l’economia per salvar el sistema sanitari” i “Sánchez ‘hiberna’ l’economia i no escolta els empresaris”, respectivament. De la mesura, ElPeriódico en destaca que “Sánchez dona una moratòria d’un dia a l’aturada general”.

 

També se’n fan ressò els diaris regionals. El Segre subratlla el “Confinament total” i el Regió7 indica que “La patronal reclama ajuts pel tancament de Sánchez”.

 

D’altra banda, ElPaís encapçala amb una entrevista al primer ministre italià, Giuseppe Conte: “El problema no és sortir de la crisi, sinó fer-ho com més aviat millor”. LaRazón avisa d’un possible nou allargament del confinament: “Estat d’alarma fins al 26-A pel col·lapse en les UCIs”. En perspectiva global, ElPuntAvui titula “Mig món confinat”.