31.3.20 - BARCELONA Barcelonès

Consellera Budó: “No facin política ni partidisme. Hem de remar plegats"

Martes, 31 de Marzo de 2020

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, respon la carta dels alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat en què reclamaven més col·laboració amb els ajuntaments 


Foto: Govern.cat.
La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha respost la carta que setze alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat van adreçar al president Quim Torra, en què reclamaven més presència dels ajuntaments en la presa de decisions en la gestió de la crisi del coronavirus i criticaven que no s’estigués aprofitant la infraestructura de l’administració local. 

En la roda de premsa telemàtica diària, la consellera Budó els ha demanat que "no facin política ni partidisme" en la situació actual d’emergència sanitària perquè “és moment de remar plegats". Una carta que fins a aquest dimarts no s’ha rebut de manera oficial, més enllà del que han publicat els mitjans de comunicació. La portaveu del Govern també els ha instat a posar-se “al servei” del Procicat, l’òrgan encarregat de prendre les decisions.

Així mateix, la consellera Budó ha emplaçat els alcaldes i alcaldesses signants a fer d’intermediaris amb el govern de Pedro Sánchez perquè prengui “totes les mesures que reclama la ciutadania” per tal de protegir els treballadors i treballadores i el teixit empresarial. En aquest sentit, ha insistit que “qui s’ha d’endeutar i qui ha de fer front econòmicament a aquesta crisi és l’Estat, no les empreses ni els treballadors”.

D’altra banda, la consellera ha posat en valor la "vocació municipalista" de l’Executiu català i ha recordat que la majoria de consellers i consellers han format part d'ajuntaments amb responsabilitats des d'alcaldies o com a regidors. En aquest sentit, ha assegurat que "entenem i coneixem perfectament totes les aportacions que es poden fer des de l'àmbit local". A més, Budó ha volgut agrair als ajuntaments la seva col·laboració i ha subratllat que el govern català està en “contacte directe” amb les entitats municipalistes, com l'ACM, la FCM, o els Micropobles, així com amb les quatre diputacions, amb les quals es reunirà aquest dimecres.